Cum va funcționa ecranul flexibil plănuit de Samsung

Cum va funcționa ecranul flexibil plănuit de Samsung

Ecranul flexibil pe care Samsung îl are în plan va deschide noi orizonturi pentru telefoanele mobile, datorită funcționalității extinse.

Giganții din sectorul de telefonie mobilă au planuri mari pentru viitor, iar smartphone-urile cu ecrane pliabile sau flexibile ar putea fi soluția pentru cei ce vor un device cu adevărat revoluționar.

ecranul flexibil samsung 1

Samsung Display a primit acordul de înregistrare a unui brevet pentru ecranul flexibil pe care îl are în plan, după ce a aplicat cu un design la United States Patent and Trademark Office. Schițele pe care Samsung le-a oferit arată și explică modul în care un astfel de ecran va funcționa, conform phonearena.com.

Display-urile se vor putea îndoi, iar telefoanele de acest fel vor fi chiar pliabile. De asemenea, un astfel de ecran va aduce o îmbunătățire majoră din punct de vedere al rezistenței ecranului, deoarece acesta nu se va mai sparge dacă ai ghinionul să scapi telefonul pe jos.

ecranul flexibil samsung 1

Invenția brevetată de Samsung pentru ecranul flexibil constă în trei straturi. Primul strat este unul de electrozi, al doilea reprezintă o peliculă de elastomer dielectric, iar apoi urmează un alt strat de electrozi. Voltajul este aplicat ambelor straturi de electrozi, iar ecranul flexibil se poate îndoi și fără presiune aplicată de utilizator.

Display-ul flexibil are un substrat flexibil, creat dintr-un material plastic ce are rezistență mare la căldură și este foarte durabil. Alegerea acestui material propune mai multe variante. Astfel, ar putea fi creat un strat de polietilen naftalat, de policarbonat, de poliarilat, de polieter imid, de polieter sulfon, sau de poliamidă.

ecranul flexibil samsung 2

Și Apple a primit recent aprobarea pentru un brevet ce include un display flexibil. Când nu folosești telefonul, îl poți închide așa cum se închide o scoică, folosind balamale aflate la mijlocul celor două jumătăți.

Citește și: