Cum poţi afla codul de deblocare la un iPhone cu un gadget? [VIDEO]

În teorie, este imposibil să poţi trece de codul de . În practică, nu ai nevoie decât de un gadget relativ simplu şi un pic de răbdare.

Indiferent care este motivul pentru care nu aveţi , fie l-aţi uitat, fie nu l-aţi ştiut niciodată, e bine de reţinut că acesta nu este atât de ,,bătut în cuie” pe cât credeam. Partea bună este că, dacă un prieten la un bar încearcă să treacă de el tot nu va reuşi, dar dacă cineva vi-l fură şi îl ţine câteva zile, situaţia este complet diferită.

Aparent, poate fi creată o cutie nu foarte scumpă ce vă află codul de deblocare la iPhone prin forţă brută. Dacă încercaţi manual, cei de la Apple nu vă permit să introduceţi un cod de deblocare greşit decât de vreo zece ori până să vă blocheze definitiv aparatul. Prin intermediul unui dispozitiv personalizat conectat la portul USB al terminalul şi câteva linii de programare, situaţia se schimbă însă radical.

Experimentul a fost demonstrat de cei de la MDSec, care şi detaliază pe propria pagină de internet întreaga metodologie prin care au atins această performanţă surprinzătoare. Gadgetul care se află la baza întregii proceduri poartă numele de IP BOX, iar realizarea sa din componente costă aproximativ 300 de dolari. Modul său de funcţionare este destul de simplu de înţeles, chiar dacă electronica din spate nu este la fel de prietenoasă.

Introducând un cod de deblocare aleatoriu prin intermediul portului USB, înainte ca dispozitivul să se autosesizeze că tentativa a fost eronată, IP Box-ul reporneşte telefonul şi încearcă din nou. Astfel, nu există nici o limită la numărul de încercări şi este doar o chestiune de timp până când pe micul ecran LED al cutiei negre vă este afişat codul de deblocare.

Experimentul a fost demonstrat pe un iPhone 5S cu iOS 8.1, dar ar trebui să funcţioneze la fel de bine pe orice iPhone indiferent de firmware. Luând în calcul că o tentativă de deblocare durează 40 de secunde, pentru a afla codul de deblocare la un iPhone puteţi aştepta şi câteva zile.

Alexandru Puiu
06:33 19.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video