Cum ștergi complet datele de pe Macbook pentru a-l vinde

Cum ștergi complet datele de pe Macbook pentru a-l vinde
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
10:05 19.06.2016

Dacă plănuiești un upgrade la un alt sistem Apple, trebuie să știi cum ștergi complet datele de pe MacBook înainte de a-l vinde. 

Ca în cazul oricărui proces de restare care se traduce prin ștergerea completă a datelor personale, trebuie să aveți grijă să fi făcut un backup în prealabil la datele importante. De asemenea, trebuie să deautorizați Mac-ul de pe contul vostru de iTunes și să ștergeți contul de iCloud. Pentru a-l deautoriza, intrați în iTunes, la meniul Store și alegeți Deauthorize This Computer, introduceți numele de utilizator și parola aferentă contului vostru Apple și confirmați alegerea. Pentru a ieși de pe iCloud, intrați în System Preferences, la secțiunea iCloud și alegeți Sign out, introduceți parola aferentă contului și confirmați ștergerea datelor de pe sistem. Din acest punct, rămâne să folosiți partiția de restaurare a computerului vostru pentru a-l aduce la parametrii din fabrică și pentru a vă șterge toate datele.

Reporniți sistemul și țineți apăsat pe tastele Command + R imediat după ce ați apăsat pe Power. După ce a apărut pe ecran logo-ul Apple, puteți lua mâna de pe taste. În aproximativ un minut ar trebui să întâmpinați un meniu cu câteva opțiuni. Intrați în Disk Utility. Din partea stângă a noii ferestre alegeți hard disk-ul vostru. Cu el selectat, intrați în secțiunea Erase. Opțional, puteți alegere o metodă de ștergere securizată  din Security Options – pentru a preveni recuperarea datelor folosind aplicații specializate. Din câmpul format, alegeți Mac OS Extended (Journaled), introduceți un nume pentru disc și faceți click pe Erase.

Deoarece acum sistemul nu va mai porni, trebuie să reinstalați sistemul de operare. În primul rând, trebuie să vă conectați la internet, cu fir sau din meniul Wi-Fi din dreapta sus. După ce ați părăsit Disk Utility și va apărea din nou meniul inițial, alegeți Reinstall OS X. Din acest punct, puteți urma pașii afișați pe ecran. În funcție de viteza conexiunii voastre la internet, procesul poate dura chiar și câteva ore, deoarece se descarcă de pe internet întregul sistem de operare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI