29 aug. 2016 | 09:18

Totul despre apeluri în conferință pe iPhone

TUTORIALE
Totul despre apeluri în conferință pe iPhone

Dacă aveți nevoie să purtați un dialog cu mai multe persoane de la distanță, este foarte ușor să faceți conferință pe iPhone, dar merită să aveți în vedere câteva detalii nu foarte evidente.

S-au dus vremurile în care erau necesare echipamente speciale cu prețuri exorbitante pentru desfășurarea unei conferințe telefonice. Orice smartphone modern este dotat cu astfel de funcții, iar prin intermediul detaliilor de mai jos, voi explica cum se are loc procesul pe un iPhone. Nativ, de pe un smartphone Apple puteți suna până la cinci persoane diferite. Modul în care jonglați între ele s-ar putea totuși să nu fie foarte evident. Cel mai important aspect este însă că, celelalte persoane de la capătul firului pot folosi chiar și telefoane fixe. iPhone-ul se ocupă integral de procesul de interconectare.

Cum adaugi participanți într-o conferință pe iPhone

În momentul în care vă sunați un prieten de pe iPhone, pe ecran apar o serie de butoane cu care puteți interacționa. Funcția multora dintre ele este evidentă, precum mod mut sau difuzor, dar utilitatea celorlate s-ar putea să nu fie la fel de clară. La taste apelați în momentul în care sunați la serviciul clienți și trebuie să apăsați pe anumite numere pentru a alege limba de dialog sau pentru a interacționa cu un operator.

Pe noi, în schimb, ne interesează adugați apel sau add call, dacă aveți telefonul în engleză. Imediat vă va fi afișată agenda și, în timpul unui apel, veți putea suna o a doua persoană, timp în care, prima va fi pusă în așteptare și va asculta o melodie. Deși puțin probabil, tot acum merită să aveți în vedere formarea unui număr de telefon de la zero, în cazul în care nu e deja în agendă. În timpul celui de-al doilea apel însă, adăugați apel se va transforma în conferință sau merge calls.

Din momentul în care vă aflați în conferință cu trei persoane, puteți adăuga alte câteva contacte prin același buton adăugați apel, urmate de un tap pe conferință. Dacă vă sună cineva și aveți activată funcția de apel în așteptare, pe ecran veți avea posibilitatea de răspunde respectivei persoane și a pune conferința în așteptare – Hold & Accept. Tot atunci însă, după ce ați răspuns, puteți adăuga proaspătul apelant în conferință. Un tap în stânga jos pe End & Accept, va iniția o conversație cu noul apelant, dar va închide conferința și orice alte conversații telefonice aflate în desfășurare.

Cum elimini o persoană din conferință sau porți o discuție privată doar cu un participant.

În timpul unei conferințe, primul semn că te afli în dialog cu mai mult de o persoană vine sub forma simbolului & sau al cuvântului și dintre numele participanților. Tot atunci, în colțul din dreapta sus, veți vedea un micuț într-un cerculeț. Atingeți-l și veți ajunge la un meniu precum cel din dreapta sus, din captura acestui material. De aici, puteți elimina o persoană din conferință cu un tap pe End sau Închideți. Privat pune cealaltă persoană din conferință în așteptare, în timp ce discutați doar cu persoana din dreptul al cărei nume ați atins Privat. Dacă v-ați răzgândit și v-ați dori se revină toți în conferință, apăsați din nou pe butonul Merge Call sau Conferință.

Sunt circumstanțe în care butonul Privat poate figura ca fiind în ceață. Aceasta este o limitare de la operator și nu are nici o legătură funcționalitatea aparatului. Astfel de restricții se întâlnesc de obicei la utilizatorii de cartele preplătite, în loc de abonament.

În altă ordine de idei, nu uitați că în orice moment vă puteți anula propriul microfon activând modul mut. Atunci îi veți auzi doar pe cei cu care interacționați. De asemenea, nu vă obligă nimeni să peteceți timp doar pe ecranul de conversați. Apăsați pe butonul Home, de pe rama inferioară a aparatului și intrați pe Safari, deschideți un document, faceți o poză sau accesați orice altă aplicație. Pentru a reveni în conversație, atingeți o singură dată bara verde din partea de sus a ecranului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele