Cum s-a folosit Marian Godină de Facebook pentru a prinde autorul unui accident mortal

Cum s-a folosit Marian Godină de Facebook pentru a prinde autorul unui accident mortal

Autorul unui accident mortal din București a fost prins după ce Marian Godină, polițistul celebru pentru poveștile publicate pe Facebook, a făcut apel la fanii lui și i-a rugat să ofere informații pe tema accidentului.

Autorul accidentului mortal de circulaţie produs miercuri dimineaţă pe bulevardul Energeticienilor din Capitală a fost prins, vineri seară, cu ajutorul informaţiilor primite pe Facebook, inclusiv după ce poliţistul – scriitor, Marian Godină, a lansat un apel public pentru ca oamenii care pot da detalii să anunţe Poliţia, scrie News.ro.

Victima, o femeie care, din primele cercetări, ar fi traversat neregulamentar, a murit la câteva ore după ce a fost internată în spital.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arătau că, în accident, a fost implicat un autoturism marca Opel Vectra B argintiu, un model produs între 1995 şi 1999. Filmările erau însă suficient de neclare din cauza luminii insuficiente şi a distanţei încât să nu se poată observa numărul de înmatriculare al autourismului implicat în accident.

Marian Godină a decis să se folosească de popularitatea lui pentru aface rost de informații și încercarea lui nu a fost fără rezultate. „Ne ajutaţi să îl găsim? În data de 24.08.2016, în jurul orei 06.30, conducătorul autoturismului din imagini a lovit mortal o persoană, pe Bulevardul Energeticienilor din Bucureşti, după care a părăsit locul accidentului şi încă nu a fost identificat. Orice informaţie ne poate fi de folos”, a scris Godină pe Facebook. Statusul lui a fost distribuit de peste 2.400 de persoane.

Printre cele câteva mii de comentarii au fost și unele ale unor persoane care au reușit să ofere mai multe informații privind acest accident.

„Am reuşit, măcar pentru o zi, să rupem bariera aia urâtă, care nu ar trebui să existe şi care ne separă în două tabere: poliţişti şi civili. Ieri aţi fost poliţişti. Şi unii chiar foarte buni. Am primit sute de mesaje, de fapt cred că am depăşit o mie. Poze, link-uri cu anunţuri auto, fel şi fel de indicii. Am citit cu atenţie comentariile de la toate distribuirile postării. Peste 2000 de share-uri. Am găsit un comentariu în care era indicat chiar şi un număr de înmatriculare. Am fost în legătură permanentă cu colegul meu de la Brigada Rutieră, care are dosarul în lucru, iar el, la rândul lui, cu colegii aflaţi la serviciu, în teren. Nu era de serviciu, dar nu a ezitat să se îmbrace, să plece de acasă şi să meargă să verifice pista cea mai plauzibilă. Ştiind că era pe drum spre posibilul autor, iar eu sunt tocmai în Braşov, stăteam ca pe ace şi îl rugasem să mă sune şi să-mi spună şi mie ce face. M-a sunat în scurt timp: «Mariane, l-am găsit, ăsta e!»”, a scris Marian Godină sâmbătă dimineaţă pe Facebook.

Vineri seară, Poliţia Rutieră a identificat maşina în spatele unui bloc din zona străzii Mărgeanului, în zona Pieţei Rahova din Bucureşti. Autoturismul are urmele accidentului rutier produs miercuri dimineaţă. Suspectul, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, are 23 de ani şi nu are permis de conducere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: