Cum ștergi contul de Google și renunți la YouTube, Gmail și Google+

Cum ștergi contul de Google și renunți la YouTube, Gmail și Google+
11:54 08.06.2016

Înainte să știi cum ștergi contul de Google, trebuie să ai în vedere că include o serie de alte servicii care s-ar putea să fie foarte importante pentru voi. Printre elementele din listă sunt incluse Gmail, YouTube, Google+, Google Drive și alte câteva care au Google în titlu.

Mulți dintre noi, voi sau nevoit, voluntar sau involuntar, sunt dependenți de Google. În contextul în care a trecut mai bine de un deceniu de când Google nu mai este doar un banal motor de căutare, care de altfel funcționează foarte bine fără nici un fel de cont, ne este foarte greu să trăim fără serviciile gigantului din Mountain View. Din fericire, dacă aveți mai multe conturi sau vreți să încercați o viață fără Gmail, Google+, Google Drive și nu numai, există o soluție cât se poate de simplă.

Înainte de a trece mai departe, sfatul meu este să salvați o copie de siguranță a întregului set de informații din interiorul serviciilor Google: clipurile postate pe YouTube, mesajele de pe Gmail, fișierele de pe Google Drive, muzica din Google Music și nu numai. Pentru asta, accesați myaccount.google.com/deleteservices și apăsați în partea de sus a paginii pe Download Data. În noua pagină, bifați doar elementele care vă interesează sau lăsați-le bifate pe toate și confirmați cu Next. Opțional, puteți alege ca o copie de siguranță cu toate informațiile voastre să ajungă în Google Drive, One Drive sau Dropbox. Varianta implicită este să primiți un link cu arhiva rezultată din acest proces pe email. Apăsați pe Create Archive și așteptați. Așteptarea durează câteva ore sau câteva zile.

După procesul de backup, folosiți myaccount.google.com/deleteservices pentru a șterge individual contul de Gmail, Google+ sau YouTube printr-un click pe coșul de gunoi din dreptul fiecăruia dintre ele. Opțional, puteți folosi această adresă pentru a șterge complet contul vostru Google cu toate serviciile și datele atașate lui. Asigurați-vă că ați bifați în partea de jos a pagini cele două elemente listate și apăsați pe Delete Account. Introduceți din nou parola contului pentru a finaliza procesul.

loading...