02 iun. 2016 | 09:57

Google Play vă va sfătui cum să faceți curățenie printre aplicații

ACTUALITATE
Google Play vă va sfătui cum să faceți curățenie printre aplicații

Magazinul virtual al celor de la Google face o treabă foarte bună în a vă oferi aplicații, dar în curând va integra și o funcție foarte utilă menită să elibereze spațiu de stocare într-un mod inteligent.

Spațiul de stocare continuă să fie o problemă foarte arzătoare a posesorilor de smartphone-uri, indiferent care este capacitatea acestora, dacă vine sau nu cu posibilitatea exinderii memoriei prin intermediul unor carduri microSD.

Din acest motiv, nu de puține ori ni s-a întâmpla să ștergem o filmare pentru a instala un joc sau să ștergem câteva programe pentru a imortaliza un eveniment.

O soluție foarte deșteaptă la această problemă va fi integrată în cea mai nouă versiune de Google Play Store și va veni sub forma unui uninstall manager pe care ar trebui să-l aveți și voi în următoarele zile.

Printr-un sistem destul de elaborat de analiză a programelor pe care le aveți deja instalate, acesta va face o treabă foarte bună în a vă recomanda aplicații pe care le puteți dezinstala fără emoții deoarece oricum nu le-ați mai rulat de foarte mult timp.

Având în vedere afinitatea multora dintre noi de a instala aplicații pe care le rulăm doar o singură dată, după care uităm de ele, un sistem precum cel propus de Google are toate șansele să dea rezultate pe termen lung.

În definitiv, atunci când ajungi să ai câteva zeci sau sute de aplicații pe telefon, este foarte dificil să le parcurgi pe toate pentru a te lămuri dacă ai sau nu nevoie de el. Ca urmare, un sistem automatizat ar fi mult mai eficient pe termen lung.

În mod evident, după cum se poate vedea și în captura de mai sus, înaintea procesului de eliminare, veți putea confirma sau infirma fiecare aplicație din lista celor ce urmează să dispară. Avantajul este că veți ști exact cât spațiu se ascunde în spatele fiecăruia dintre ele, iar procesul de dezinstalarea a 10 sau 20 de aplicații nu va necesita decât o singură confirmare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele