Cum programezi calculatorul să se închidă singur

Cum programezi calculatorul să se închidă singur

Este foarte probabil să te fi întrebat vreodată cum programezi calculatorul să se închidă singur, mai ales dacă ai vrut să nu adormi cu el pornit sau dacă l-ai pus să facă ceva și trebuie să ajungi la serviciu. 

În cazul în care vrei să știi cum programezi calculatorul să se închidă singur, merită să reții că răspunsurile sunt multiple. Din fericire, toate sunt simple și necesită doar câțiva pași. În cea mai mare parte a cazurilor, nici măcar nu trebuie să instalați un software suplimentar. Este suficient să tastați câteva comenzi într-o fereastră de Command Prompt și ați personalizat întreaga experiență. Singurul lucru pe care trebuie să-l știți, este cât timp vreți să treacă până se închide computerul. Eventual, puteți lua în calcul faptul că aceleași comenzi sau utilitare pot fi folosite și pentru a reporni un sistem sau pentru a-l trece în standby, în cazul în care unul dintre aceste scenarii vă încântă mai mult într-un anumit moment.

Cum programezi calculatorul sa se inchida singur simple shutdown timer

Cum programezi calculatorul să se închidă singur singur printr-o comandă sau un utilitar

S-ar putea să fie din cauza faptului că am avut din totdeauna o fascinație pentru comenzi de DOS, dar eu prefer să folosesc o fereastră de Command Prompt pentru a închide PC-ul la un moment predefinit. Ca urmare, dacă vrei să știi cum programezi calculatorul să se închidă singur, este suficient să ții minte doar cuvântul ,,shutdown”.

Indiferent dacă aveți Windows XP sau Windows 10, această comandă funcționează. Faceți click pe Start și tastați CMD urmat de Enter. Ca alternativă, puteți apăsa pe Windows + R pentru a deschide fereastra Run și puteți tasta acolo CMD. După ce ați ajuns la ecranul negru, tastați fără ghilimele ,,shutdown -s -t 3600”, unde 3600 este numărul de secunde care vreți să treacă până când vi se va închide computerul. Parametrul -t implică faptul că veți introduce unitatea de timp în secunde, iar -s definește acțiunea ce va avea loc la terminarea timpului. Puteți, de exemplu, să puneți -r în loc de -s, iar computerul se va restarta, în loc să se închidă. Shutdown -? urmat de Enter va afișa toți parametrii suportați de această comandă. Pentru a anula o comandă tastată eronat, introduceți Shutdown -a, unde -a vine de la Abort în limba engleză.

Pentru a automatiza un pic întregul proces, puteți apela la un utilitar gratuit precum cel ilustrat mai sus. Simple Shutdown Timer poate fi descărcat gratuit de aici și este compatibil cu orice versiune de Windows. Instalarea este cât se poate de simplă, iar la final veți găsi progrămelul pe desktop sau în bara de start. Îl porniți și introduceți în ore, minute și secunde în cât timp vreți să se închidă PC-ul. De asemenea, în colțul din dreapta jos mai puteți opta pentru restart, standby sau sleep. Porniți cronometrul apăsând pe Start.Cum programezi calculatorul sa se inchida singur MPC-HC

Cum programezi calculatorul să se închidă singur după un film

Există multe playere gratuite pentru redat conținut multimedia, dar vă recomand Media Player Classic Home Cinema sau MPC-HC, dacă vă încântă ideea de a vă programa computerul să se închidă la finalul vizionării unui film. Dacă nu aveți programul, descărcați gratuit de aici. Porniți un film cu File – Open sau cu dublu click din My Computer, iar după ce a început redarea efectivă, intrați în meniul Play, la secțiunea After Playback și alegeți ce vreți să se întâmple după film. În captura de mai sus, am optat pentru Shutdown, există însă și alte opțiuni disponibile.Cum programezi calculatorul sa se inchida singur Utorrent

Cum programezi calculatorul să se închidă singur după un download

Nu trebuie să știți cât mai durează descărcarea unui fișier de pe rețeaua torrent pentru a vă forța sistemul să se închidă la finalizarea download-ului. În plus, aceeași rețetă este valabilă și dacă aveți trei sau cinci download-uri pornite și vă doriți ca PC-ul să se închidă la încheierea tuturor. Atâta timp cât uTorrent, descărcabil gratuit de aici, și-a terminat treaba, computerul vostru va primi comanda shutdown.

După ce ți-ai adăugat câteva filme, programe sau melodii la download în uTorrent, este suficient doar să intrați în meniul Options. În capătul de jos al listei de opțiuni veți găsi Auto Shutdown, poziționați cursorul pe acea opțiune și alegeți Shutdown when Downloads Complete. Dacă v-ați răzgândit, intrați în același meniu Auto Shutdown și alegeți Disabled.

Cum programezi calculatorul sa se inchida singur Winrar

Cum programezi calculatorul să se închidă singur se inchida singur dacă arhivezi sau dezarhivezi

WinRar are șanse foarte mari să fie cel mai popular utilitar pentru arhivarea sau dezarhivarea de fișiere. Varianta potrivită pentru platforma voastră poate fi descărcată de aici. Instalarea nu implică nici o procedură complicată, iar la final, veți avea câteva butoane noi în meniul contextual din Windows.

În cazul nostru particular, ne interesează cum puteți obliga un computer să se închidă la finalul procesului de arhivare. Începeți să arhivați câteva documente fie din WinRar, fie din meniul contextual din Windows, iar printre opțiunile puse la dispoziție de program, la secțiunea Advanced, bifați în partea de jos a ferestrei Turn PC off when done. Confirmați cu un click pe Ok.

În altă ordine de idei, toate procedurile detaliate mai sus sunt destul de simple, iar beneficiile sunt semnificative. Practic, veți face o economie semnificativă de energie electrică prin prisma faptului că nu vă veți mai lăsa computerul pornit noaptea să finalieze un download. S-ar putea să mai existe și alte programe cu funcții similare, dar cele detaliate mai sus le folosesc în mod regulat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: