Mituri despre calculatoare pe care să nu le mai crezi în 2015

Mituri despre calculatoare pe care să nu le mai crezi în 2015

În acest articol vom vorbi despre câteva dintre cele mai importante mituri despre calculatoare și cât de adevărate sunt acestea.

La fel ca multe alte lucruri, PC-urile au dat și ele naștere unui număr foarte mare de mituri pe parcursul anilor. Multe dintre acestea, deși au fost adevărate la început, nu mai sunt relevante în prezent datorită progresului tehnologic înregistrat în ultimii ani. Desigur, există și unele care încă mai păstrează o fărâmă de adevăr.

Cei de la TechHive au alcătuit o listă cu unele dintre cele mai cunoscute mituri legate de PC-uri, iar noi le-am selectat pe cele mai interesante nouă. Câte dintre cele de mai jos credeți că ar mai putea fi luate în serios în prezent?

Magneții îți pot distruge datele

Dacă sunteți acea persoană care încă mai folosește dischete în prezent, atunci avem vești proaste: magneții pot, într-adevăr, să vă afecteze respectivele medii de stocare și să vp distrugă datele. Dacă nu le mai folosiți, atunci nu aveți de ce să vă faceți griji. Cardurile SD și stick-urile USB sunt imune la câmpuri magnetice, astfel că nu aveți de ce să vă faceți griji din acest punct de vedere. După cum declară directorul executiv al Asociației CompactFlash din Statele Unite, un magnet suficient de puternic să distrugă un stick ar fi suficient de puternic să atragă și fierul din sângele nostru.

dischete

Nu trebuie să folosiți telefoanele în timpul zborurilor

”Vă rugăm să închideți telefoanele mobile sau să le treceți în modul Avion”. De câte ori zburați, auziți această replică sau ceva similar. Dar cât de mult afectează telefoanele mobile sistemele de bord? Din acest punct de vedere, părerile sunt împărțite. În timp ce unii spun că nu ar trebui să existe interferențe, alții consideră că telefoanele mobile ar putea afecta sistemele electronice. Au fost efectuate, ce-i drept, unele teste în 2003, în Marea Britanie care au demonstrat că pot exista erori cauzate de dispozitive mobile, însă acestea au fost desfășurate în cadrul unor încăperi speciale și nu la bordul unor avioane.

Trebuie să opriți stick-ul flash înainte de a-l scoate din PC

Cu toții știm că este recomandat să facem acest lucru, însă puțini oameni au răbdarea necesară pentru a opri stick-ul USB înainte de a-l scoate. Windows menționează foarte clar că riscați să afectați dispozitivul. Conform declarației furnizate de un angajat Microsoft celor de la TechHive, ”acest lucru depinde de calitate stick-ului, dar, în general, deconectarea unui stick fără ca acesta să fie oprit nu ar trebui să aibă efecte negative”.

cele mai bune camere video spion stick usb

Hackerii îți pot distruge calculatorul

Deși există această posibilitate, majoritatea hackerilor nu doresc să afecteze PC-urile infectate cu virușii lor. Un PC funcțional îi poate ajuta pe aceștia să trimită spam către mai mute adrese și să atace diverse site-uri. ”La fel ca un virus biologic, dacă un virus de PC ucide gazda înainte de a se răspândi, atunci nu se va mai putea răspândi”, a declarat un angajat din cadrul Homeland Defense din Statele Unite.

Renunțarea la spam îți aduce mai mult spam

În urmă cu câteva săptămâni, o știe ne informa că spam-ul reprezintă acum mai puțin de jumătate din toate mail-urile trimise, un progres important. Acest lucru probabil că nu ar fi fost posibil dacă oamenii țineau cont de unul dintre cele mai vechi mituri: acela conform căruia, dacă răspunzi unui spam, vei primi. ulterior, și mai mult. Mai exact, dacă încercă să selectezi ”opt-out”, compania responsabilă va trimite și mai mult spam deoarece a văzut că adresa de mail este folosită.

Cu toate acestea, în prezent, există un număr foarte mare de entități care iau în serios cererile de tip ”opt-out”, conformându-se în circa două săptămâni, după cum scrie TechHive. Desigur, trebuie să știți în ce situație o astfel de cerere vă poate ajuta. Astfel, dacă aveți de-a face cu un spammer ”adevărat”, rezultatele pot fi diferite.

Nu este bine să închizi calculatorul zilnic

Acest mit nu pot fi nici confirmat, nici negat în mod categoric. Unii experți, însă, sunt de părere că închiderea zilnică a calculatorului are mai mult efecte pozitive decât negative. Cu toate acestea, durata de viață a unor componente este atât de mică, încât acestea vor fi inutilizabile înainte ca închiderea zilnica a PC-ului să aibă vreun efect asupra lor.

calculatorul se mișcă greu

Autoritățile citesc e-mailurile tuturor

În Statele Unite, autorităților le este interzis prin lege să citească mail-urile unei persoane, dacă nu au un motiv bine definit pentru a face acest lucru. Chiar și așa, pot lua naștere situații în care o persoană ajunge să fie suspectată de unele lucruri (de exemplu: terorism) în mod greșit. În ciuda acestor lucruri, sunt puține șanse ca autoritățile să poată citi mail-urile tuturor în prezent, dar ar putea face asta în viitor, odată cu implementarea unor noi tehnologii și a unor noi legi.

Ocazional, bateria laptopului trebuie descărcată complet

Acest lucru era valabil pentru modelele cu baterii mai vechi de tip nichel cadmiu. Odată la trei luni, pentru a menține performanțele, era necesar ca bateriile să fie descărcate complet. Acum, însă, odată cu apariția modelelor litiu-ion, acest lucru nu mai este necesar. Odată la 30 de reîncărcări, puteți, totuși, să descărcați complet bateria, nu pentru a menține performanțele, ci pentru a calibra indicatorul de energie din dreapta jos.

Citește și:
Etichete: