Cum poți să îți încarci telefonul cu lumânări și apă

Cum poți să îți încarci telefonul cu lumânări și apă

Inginerii au un hobby comun: dorința de a schimba, modifica și reinventa obiecte. Un exemplu în acest sens este canalul de YouTube tinkernut, care aparține unui inginer cu multă imaginație, determinat să își învețe audiența cum să creeze lucruri noi din altele mai vechi.

În afară de video-uri scurte, în care ni se arată cum să ne construim propria imprimantă 3D sau cum să ne facem un smartwatch din componente vechi, tinkernut a publicat acum un tutorial care ne învață cum să ne încărcăm telefonul cu lumânări și apă.

Prima lege a termodinamicii spune că acea căldură care circulă de la un obiect cald la un obiect rece este o energie potențială care poate fi capturată și folosită într-un dispozitiv. O invenție numită Peltier Device are capacitatea de a crea un flux de căldură între două materiale diferite, atunci când acestea sunt conectate. Dispozitivul poate fi modificat pentru a converti în energie utilizabilă diferența dintre apă și foc.

Dispozitivul Peltier funcționează mai bine cu cât este mai mare diferența de temperatură, așa că cei de la Interesting Engineering scriu că dacă înlocuim apa cum zăpadă, va funcționa și mai bine. Odată ce apa se încălzește, va atinge un punct în care nu va mai fi produsă electricitate aproape deloc. Înlocuirea apei îi va permite, totuși, să funcționeze din nou.

Dispozitivul este extrem de util pentru activități desfășurate în exterior, unde nu există acces la electricitate. Desigur, nu recomandăm să te apuci să meșterești la așa ceva dacă nu ai totuși cunoștințe minime, dar poți oricum să vizionezi clipul și să fii uimit de ceea ce poate face imaginația umană când se intersectează cu fizica.

Citește și: