12 mai 2016 | 15:00

Cum poți face upgrade gratuit la Windows 10 și după 29 iulie

ACTUALITATE
Cum poți face upgrade gratuit la Windows 10 și după 29 iulie

După cum probabil ați aflat zilele trecut, Windows 10 nu va mai fi disponibil gratuit după 29 iulie.

În prezent, acesta este instalat pe mai mult de 300 de milioane de dispozitive din toată lumea. Microsoft își propunea ca Windows 10 să ajungă să fie instalat pe nu mai puțin de un miliard de terminale în maxim trei ani de la lansare. În cazul în care rata de creștere actuală este menținută, obiectivul pare unul realizabil. Însă acest lucru va fi greu de făcut, mai ales datorită faptului că Windows 10 nu va mai fi disponibil sub forma unui upgrade gratuit după 29 iulie.

Însă ceea ce probabil nu s-a comunicat suficient de mult a fost faptul că veți putea face pasul către Windows 10 și după 29 iulie, conform regulilor stabilite chiar de către Microsoft. Astfel, nu veți fi nevoiți să apelați la niciun fel de hack sau activitate ilegală. Singurul lucru pe care va trebui să-l faceți este să efectuați un upgrade acum. Într-adevăr, pentru a avea acces gratuit la Windows 10 după 29 iulie, trebuie să faceți upgrade-ul acum. Din fericire, procesul nu este unul extrem de dificil și veți avea posibilitatea de a reveni la actualul sistem de operare, fie că este vorba de Windows 7 sau Windows 8.

Pentru a instala Windows 10, accesați acest link, și faceți click pe Upgrade Now pentru trece mai rapid peste întregul proces. Odată ce Windows 10 este instalat, calculatorul primește o licență virtuală, ceea ce înseamnă că va fi eligibil pentru un upgrade întotdeauna. Desigur, licența este doar pentru acel PC (nu și pentru contul utilizatorului), astfel că dacă schimbați placa de bază sau încercați să-l instalați pe alt PC, nu va funcționa. Pentru a reveni la sistemul de operare pe care l-ați avut înainte, nu trebuie decât să intrați în Settings și apoi în Recovery. Acolo veți vedea opțiunea de a reveni la sistemul de operare folosit anterior. De acum, veți putea instala Windows 10 gratuit oricând doriți.