Cum poate ajuta grafenul în lupta împotriva diabetului

Cum poate ajuta grafenul în lupta împotriva diabetului

Cum am zis de mai multe ori în trecut, grafenul este un material miraculos. Dacă în acest moment, industria IT este cea mai interesată dintre toate de noul material, aplicațiile sale medicale sunt, de asemenea, impresionante.

Cercetătorii coreeni de la Seoul National University au descoperit că faimosul alotrop de carbon poate fi folosit de asemenea și pe post de accesoriu. Dar nu orice fel de accesoriu, ci unul care poate combate eficient diabetul de tip doi. Acesta poate detecta nivelul de zahăr din sânge fără să străpungă pielea, folosindu-se de informația oferită de transpirație.

Diabetul de tip doi nu este extrem de periculos și se poate trata prin diete stricte și regim. Chiar și așa, un număr extrem de mare de oameni suferă de această boală, iar menținerea acesteia sub control se face prin analize frecvente care sunt adesea o povară. Mai grav chiar, ratarea unei sesiuni de tratamente poate duce la afecțiuni grave ce necesită tratament medical serios.

În acest sens, noua brățară dezvoltată de coreeni poate să ajute la supraveghera mai ușoară și mai rapidă a nivelului de zahăr din sânge, fără prea multe drumuri la doctor.

Brățara din grafen poate face aceste lucruri mulțumită unor senzori construiți în alotropul de carbon placat cu aur, organizat sub forma unei mici plase aurite. Cu ajutorul acestor senzori, brățara poate detecta glucoza din transpirația utilizatorului prin a o oxida sub forma peroxidului de hidrogen ale cărui reacții electrochimice pot fi mai apoi înregistrate și analizate.

Pentru cei care doresc ceva mai mult control în a lupta împotriva diabetului, brățara poate fi echipată de asemenea cu ace minuscule care pot injecta metformina direct în sânge în cazul nevoii de tratament de urgență.

Dacă această brățară din grafen ar putea ajunge vreodată în vânzare, cu siguranță s-ar bucura de un succes enorm. Extrem de mulți oameni vor putea să scape de timpul pierdut doar pentru a putea controla o boală destul de riscantă.

Citește și:
Etichete: