08 nov. 2016 | 17:19

Cum pixelezi fețele din fotografii sau încețoșezi imagini întregi

ACTUALITATE
Cum pixelezi fețele din fotografii sau încețoșezi imagini întregi

Pentru situațiile în care vrei să partajezi imagini online cu date sensibile, ar fi bine să înveți cum pixelezi fețele din fotografii sau le încețoșezi complet.

Există foarte multe situații în care lucrezi la un proiect sau realizezi un tutorial și ți-ai dori să atașezi niște imagini. Dacă respectivul material ajunge însă online, iar imaginile folosite conțint date sensibile, ar fi bine ca anumite părți să nu fie clare. În trecut, procesul respectiv era destul de laborios, dar acum, dacă vreți să înveți cum pixelezi fețele din fotografii, este suficient doar să accesezi câteva servicii online. Acestea sunt surprinzător de ușor de folosit, fac o treabă foarte bună și sunt independente de platformă. Cu alte cuvinte, le puteți folosi pe iOS, Android, Windows sau Mac.

lunapic

Cum pixelezi fețele din fotografii și încețoșezi imagini întregi cu LunaPic

Există un amalgam de aplicații online care oferă funcții complexe complet gratuit. Deoarece, de multe ori, se rezumă la a îndeplini doar anumite sarcini, sunt semnificativ mai ușor de folosit decât programele pe care le-ați instala pe computer cu același scop. Cel mai bun exemplu vine sub forma editoarelor online de fotografii.

Dacă vreți să pixelați fețele unor persoane, numere de telefon, date de card, adrese de email sau orice alte date sensibile dintr-o imagine, puteți folosi LunaPic. Dați click pe acest link și, din meniul Adjust, interacționați cu Pixelate. Imediat veți fi invitați să urcați o poză de computer sau să alegeți un link cu imaginea dorită, în cazul în care o aveți deja online. Din acest punct, este suficient doar să alegeți dimensiunea pixelilor pe care îi doriți aplicați și să confirmați modificările cu butonul Adjust. La final, dacă sunteți mulțumiți de rezultate, puteți salva poza modificată în computer sau o puteți partaja pe Facebook, Twitter, Imgur, Pinterest, Google+, EzPhoto.

În loc de pixelare, LunaPic oferă și posibilitatea încețoșării imaginilor, cu funcția Blur din meniul Adjust. După ce ați ales pozele pe care le doriți editate, puteți alege cât de agresiv sau discret să fie procesul de încețoșare.

facepixelizer

Cum pixelezi fețele din imagini în mod automat cu Facepixelizer

Deși include și posibilitatea pixelării sau încețoșării unor întregi fotografii, Facepixelizer, accesibil folosind acest link, face o treabă foarte bună când vine vorba de detectarea automată a fețelor din imagini. Este suficient să vă urcați imaginile cu care vreți să lucrați, să alegeți funcția de pixelare sau încețoșare și să optați pentru selecția manuală sau automată. La final, optați pentru salvarea rezultatului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele