Cum închizi toate filele din Safari dintr-un foc pe iOS 10

Cum închizi toate filele din Safari dintr-un foc pe iOS 10

Printre multele modificări introduse în iOS 10, Apple vă permite acum să aveți un număr infinit de file deschise în Safari. Pentru a nu pierde mult timp închizându-le, există o scurtătură.

Până la iOS 10, aveați un grad sporit de flexibilitate când venea vorba de deschiderea unui număr semnificativ de tab-uri în Safari. În orice moment puteai să ții apăsat pe un link dintr-o pagină pentru a-l deschide într-un tab nou. De asemenea, puteai, pe lângă tab-urile existente, să apeși în dreapta jos pentru a vedea tab-urile deschise și printr-un tap pe plus, să mai deschizi unul nou. Exista însă o limită pentru numărul maxim de tab-uri pe care îl puteai deschide, iar în iOS 10, aceasta a fost ștearsă cu buretele. Din acest motiv, nu este foarte greu să ajungeți la 57 de tab-uri sau file, precum în captura de ecran de mai sus.

Pentru a le închide însă, aveți mai multe opțiuni. Varianta clasică este să apăsați în dreapta jos în fereastra de navigare, unde vedeți toate tab-urile deschise. Odată ajunși acolo, printr-un gest de swipe peste tab-urile de care nu aveți nevoie, acestea sunt închise. Există și un X micuț pe care îl puteți folosi cu același efect, în colțul din stânga sus al fiecărui tab.

Când aveți însă 50 sau 100 de tab-uri deschise și vreți să le închideți rapid pe toate, swipe-urile s-ar putea să nu fie cele mai eficiente. Pentru asta au fost introduse în iOS 10 două scurtături. Din fereastra de navigare pe internet, dacă țineți degetul apăsat în colțul din dreapta jos, unde în mod uzual ați ajunge la tab-uri, vi se va oferi opțiunea să închideți toate filele deschise. Alternativa implică să ajungeți la lista cu tab-uri, dar în loc să faceți vreun gest de swipe sau să atingeți vreun X, țineți apăsat două-trei secunde în colțul din dreapta jos, pe OK. Imediat veți fi întâmpinați de același mesaj scris cu roșu – Închide 57 file sau Close 57 tabs, dacă îl aveți în engleză. Această soluție simplă va ajută să ștergeți rapid dovezile activității voastre online din ultimele ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: