Cum folosești legal Windows 10 neactivat și de ce este posibil

Cum folosești legal Windows 10 neactivat și de ce este posibil

Microsoft a lansat Windows 10 sub forma unui upgrade gratuit pentru utilizatorii de Windows 7 și Windows 8, suprinzător este că Windows 10 neactivat nu vine cu limitări semnificative.

De-a lungul anilor, oficialii gigantului din Redmond au făcut eforturi semnificative să nu folosiți Windows fără licență. Indiferent dacă era vorba de Windows 98 sau Windows 7, era doar o chestiune de timp până când Microsoft limita semnificativ funcțiile sistemului de operare sau, mai grav decât atât, nu vă mai lăsa să intrați în Windows și să vă accesați fișierele. Practic, erați obligați să introduceți un cod serial valid și să vă activați licența, fie online, fie telefonic împreună cu un operator Microsoft. Există însă o excepție de la regulă și aceea vine sub forma celui mai nou sistem de operare al companiei. Fără nici un fel de emoție, puteți folosi Windows 10 neactivat pentru o perioadă de timp aparent nelimitată. Mai jos vom detalia pașii pe care trebuie să-i urmați.Windows 10 neactivat Download ISO

Cum instalezi Windows 10 fără licență

Indiferent dacă vă gândiți la un Windows 10 neactivat pentru a-l folosi într-o mașină virtuală sau Bootcamp pe Mac, în primul rând trebuie să-l descărcați de pe internet. Procedura este cât se poate de simplă și nu necesită utilizarea unui cod serial. Pentru o perioadă, pe vremea când apăruse Windows 7, ați fi avut nevoie de o astfel de cheie validă pentru a iniția descărcarea unei imagini de DVD în format ISO. Situația s-a schimbat semnificativ.

Microsoft vă pune la dispoziție o unealtă software gratuită pe care o puteți folosi pentru a vă crea un disc sau stick USB bootabil. Aceasta este disponibilă pentru descărcare aici. Sfatul meu este să vă descărcați imaginea de DVD în format ISO cu versiunea de Windows pe care o doriți, în Engleză sau Română, Pro sau Home, pe 32 sau 64 de biți, în funcție de preferință. Pe termen lung, aceasta este o soluție mai eficientă pentru că nu va mai trebui să o descărcați din nou în cazul întâmpinării de diverse probleme cu sistemul. În plus, ar fi bine să aveți în permanență un stick USB bootabil prin casă. Pentru crearea stick-ului USB folosiți Windows USB/DVD Download Tool de la această adresă. Este complet gratuit și implică doar câțiva pași. Pentru mai multe detalii despre întregul proces puteți parcurge acest material: Cum creezi și folosești un stick USB bootabil cu Windows 10 – ultima versiune legal.

Windows 10 neactivat Product Key serial number

Instalarea Windows 10 fără un cod serial nu implică un nivel sporit de atenție. Indiferent dacă folosiți un stick USB sau DVD bootabil, după ce ați ales versiunea de Windows dorită, în cazul în care kit-ul include mai multe variante, vi se va cere să introduceți cheia de instalare. Pentru a trece de acest pas fără acea cheie, apăsați cu nonșalanță pe I don’t have a product key. Procesul va continua, iar la final veți avea un Windows 10 neactivat, dar perfect funcțional.

Deși v-ați aștepta din start ca Microsoft să vă facă probleme, cu toate că v-a permis să instalați un Windows fără licență, v-ați înșela. O versiune neactivată de Windows 10 funcționează la fel de bine precum una activată. Singurele particularități pe care trebuie să le aveți în vedere sunt de ordin estetic și, oricum, nu ies la iveală decât după câteva săptămâni sau chiar luni de utilizare. Dacă atunci când foloseați o versiune piratată de Windows XP exista WGA sau Windows Genuine Advantage pentru a vă bloca accesul la PC, în cazul Windows 10, veți vedea doar câteva notificări vizuale.

În primul rând, veți putea observa un watermark în colțul din dreapta sus al ecranului identic cu cel din introducerea acestui articol. Un mesaj de genul ,,Windows isn’t activated. Activate Window now.” va putea fi admirat în toată splendoarea sa în partea de jos a ferestrei Settings. Pe lângă faptul că puteți ignora fără probleme acel mesaj, vă veți bucura de lipsa unor ferestre de tip pop-up care să vă streseze la intervale regulate de timp. Windows 10 neactivat settings

A doua sursă de stres, dacă o putem percepe în această manieră, constă în lipsa posibilității modificării imaginii de fundal de pe desktop folosind Settings sau Control Panel, secțiunea Personalization. Imediat după ce ați accesat acea pagină, veți vedea un mesaj redactat cu culoare roșie – Trebuie să vă activați Windows-ul înainte să încercați să vă personalizați PC-ul. Pe aceeași pagină, oțiunile pentru înlocuiere imaginii standard vor fi înghețate cu o culoare gri.

Windows 10 poza fundal tapet

Partea cea mai amuzantă a acestui detaliu este că nu implică sub nici o formă că nu puteți să folosiți orice altă fotografie ca imagine de fond, fie printr-un utilitar terț, fie direct din Explorer. Este suficient să faceți click dreapta pe o imagine din Computer, din meniul contextulal să alegeți Set as desktop background și asta a fost top.

Dacă erați în căutarea fotografiilor de fond universle găsite în Windows 10 neactivat, calea către ele este simplă – C:\Windows\Web.

În afara acestor limitări estetice, Windows 10 neactivat va funcționa pe termen nelimitat fără vreun risc de a nu vă mai putea accesa fișierele vreodată. Ca urmare, Microsoft a devenit mult mai flexibil, dacă are nevoie de creșterea cotei de piață a noului SO. Printr-un update, este posibil ca acele lucruri să se modifice în timp, dar nu cred că se va întâmpla.

Windows 10 neactivat store licență

Cum cumperi și activezi un Windows 10 neactivat direct online

O versiune neactivată de Windows 10 sau chiar și una piratată, activată în mod ilegal prin intermediul a diverse utilitare, poate fi transformată într-un originală pentru prețul potrivit. Intrați în Settings din bara de Start la Update & Security – Activation. Printr-un click pe Go to store vi se va deschide Windows Store în câteva minute cu pagina versiunii de Windows pe care o aveți. Prețurile sunt 120 de dolari pentru varianta Home și 200 de dolari pentru Pro. După finalizarea achiziției, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute până la activare.

Ca idee, merită să știți că în acest  mod veți putea transforma versiuni Pro de Windows 10 doar în versiuni Pro și versiuni Home, doar în versiuni Home activate. Este posibil ca respectiva opțiune să nu fie disponibilă în toate țările.

Ce s-a schimbat față de anii trecuți

Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1, toate pot fi instalate fără o cheie de activare, deși s-ar putea să întâmpinați dificultăți în a le descărca de pe website-ul Microsoft fără acel cod. În plus, o versiune de Windows 7 piratată nu prea putea fi transformată într-o manieră oficială într-o iterație licențiată fără reinstalare.

În definitiv ține doar de voi dacă se justifică eliminarea respectivului Watermark din Windows contra sumei 100 sau 200 de dolari. Personal, mi se pare că Windows 10 neactivat este ideal pentru rularea în mașină virtuală, pentru experimentat aplicații software într-un mod sigur și pentru a vă lămuri dacă s-ar preta să înlocuiască SO-ul vostru principal.

Citește și: