Cum faci economie la trafic de date pe iMessage în iOS 10

Cum faci economie la trafic de date pe iMessage în iOS 10

Foarte mulți dintre noi au trafic de date pe mobil semnificativ inclus în abonament. Dacă sunteți însă una dintre excepții și aveți iPhone, ar trebui să învățați un truc pe noul iMessage în iOS 10. 

În urmă cu câteva zile, detaliam volumul semnificativ de trucuri și artificii incluse de Apple în iMessage în iOS 10. Multe dintre ele sunt impresionante, altele sunt doar modalități prin care gigantul din Cupertino s-a aliniat la programe mai populare, precum WhatsApp sau Facebook Messenger. În definitiv, nu Apple a inventat utilizarea stickerelor și a GIF-urilor în mesaje.

Trecând însă peste detaliile estetice, Apple a mai introdus o particularitate mai puțin evidentă în cea mai recentă iterație de iMessage. Este vorba de o opțiune la care puțeți apela pentru a micșora calitate imaginilor pe care le primiți. În majoritatea cazurilor, diferențele vizuale nu vor fi evidente, dar când vine vorba de spațiu ocupat și trafic de date risipit, imediat veți înțelege despre ce este vorba. O imagine făcută cu un iPhone recent poate avea în medie 3-4 MB, în funcție de conținutul imortalizat. Această dimensiune se poate păstra prin iMessage sau se poate transforma în 200 – 300 KB fără să vedeți diferențe majore, mai ales pe ecranul telefonului.

Apropo, este foarte important să rețineți că acest parametru se referă exclusiv la fotografiile trimise, cele primite vor fi la rezoluția aleasă de expeditor. De asemenea, ar fi ideal să o lăsați dezactivată, dacă plănuiți ca destinatarul să-și tipărească o imagine trimisă de voi. Bifa relevantă pentru întregul proces o găsiți în Settings sau Configurări, la Mesaje în meniul principal. Odată ajunși acolo, în partea de jos, veți vedea o setare intitulată Calitate scăzută la imagini sau Low quality image mode. Dacă vreți să faceți economie la trafic sau pur și simplu vreți să câștigați un pic de timp pentru că fotografiile se vor expedia mai ușor, asigurați-vă că respectiva bifă este verde.

calitate-scazuta-la-imagini-imessage-ios-10

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: