Urzeala Tronurilor: Cum a fost realizată cea mai impresionantă scenă de luptă

Battle of the Bastards este episodul 9 din sezonul 6 din Urzeala Tronurilor, sezon care se va încheia duminică, iar acesta a inclus cea mai impresionantă luptă din întregul serial.

Dacă sunteți fani Game of Thrones și nu ați văzut încă ultimul episod, este recomandabil să ocoliți acest material până când l-ați vizionat. Trecând peste avertismentul de mai sus, Battle of the Bastards vă va lăsa cu siguranță cu gura căscată, dacă nu a făcut-o deja. Interacțiunea dintre trupele lui Jon Snow și cele ale lui Ramsay Bolton extrapolează scala la care se produc scenele de luptă în Urzeala Tronurilor. În principiu, au existat multe dezbateri și după episodul 9 din sezonul trecut, intitulat Hardhome, dar de această dată combinația dintre efecte speciale și cascadorii a fost și mai subțire.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum a fost posibilă lupta din cel mai recent episod din Game of Thrones, cei de la HBO au publicat un clip intitulat Anatomia unei scene care ar trebui să reușească să vă răspundă la toate întrebările pe marginea subiectului. Nu de alta, dar unele cadre au părut pur și simplu supra naturale, ca să nu le definim ca fiind absurd de scumpe. Apropo, au fost necesare 25 de zile de filmări pentru imortalizarea secvenței care ocupă aproximativ jumătate din episodul 9 al sezonului 6 din GoT.

Pentru a captura caii care se deplasează cu o viteză remarcabilă pe câmpul de luptă, regizorul Miguel Sapochnik s-a bazat be un sistem video cu telecomandă montat pe Land Rover de ultimă generație. Întregul gadget poartă numele tehnologic Brațul Rusesc. Pentru a transforma câteva sute de figuranți în câteva mii, experții în efecte speciale au apelat la niște artificii artistice care vor reuși fără echivoc să vă introducă în mijlocul acțiunii. Cerul plin de săgeți a fost de asemenea generat pe computer, dar interacțiunea inițială dintre Jon Snow și un perete format din cai ce se deplasau cu mare viteză a fost adevărată în întregime.

Alexandru Puiu
09:39 21.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video