Cum ascunzi fișiere private într-o poză

Cum ascunzi fișiere private într-o poză

E foarte ușor să înveți cum ascunzi fișiere private într-o poză, mai ales când nu necesită instalarea unor aplicații suplimentare pe sistem.

De la inventarea PC-urilor au existat circumstanțe în care v-ați fi dorit ca nimeni altcineva să nu poată avea acces la fișierele voastre. Indiferent dacă era vorba de niște documente importante sau de un set de imagini personale. Soluția complexă la această situație ar putea fi criptarea documentelor sau arhivarea lor cu o parolă. Din păcate, atâta timp cât există niște fișiere ce pot fi găsite cu ușurință, nu este deloc absurd ca cineva să vă oblige să-i permiteți să le acceseze. Soluția cea mai bună ar fi ascunderea lor.

Singurul lucru de care ai nevoie pentru a te apuca de treabă este WinRAR. Arhivatorul folosit de milioane de oameni de pe întregul mapamond ar putea fi deja instalat la voi pe computer, dar dacă răspunsul este nu, folosiți link-ul de mai sus. Descărcarea și instalarea nu necesită vreo procedură complicată. Următorul pas este adunarea fișierelor pe care le doriți protejate într-un singur director. Faceți click dreapta pe numele noului director, cu toate documentele sensibile în interior și alegeți din meniul contextual ,,Add to NumeFișiere.rar”.

Acum urmează pasul important al ecuației. În directorul în care aveți NumeFișier.rar, copiați o fotografie, preferabil în format JPG și rețineți-i numele. Aceasta din urmă va fi gazda arhivei proaspăt creată. Cu tasta Shift apăsată, faceți click dreapta în directorul în care aveți arhiva și imaginea, iar din opțiunile disponibile, alegeți Open Command Prompt from Here. 

Odată aflați în fața ecranului negru, sunteți nevoiți să tastați o singură comandă, având foarte mare grijă să tastați corect numele fișierelor folosite. Opțional, le puteți redenumi în prealabil pentru a vă face treaba mai ușoară. Fără ghilimele, comanda este ,,copy /b imagine.jpg+NumeFișier.rar PozaFinala.jpg”. Așteptați câteva secunde, iar în directorul de lucru veți găsi PozaFinala.jpg. Din acest moment, puteți închide fereastra de Command Prompt.

Pentru a vă accesa fișierele din poză, este suficient să deschideți imaginea proaspăt creată cu același WinRar. Eventual, puteți intra întâi în Rar, urmând ca la pasul următor să trageți PozaFinala.jpg în respectiva fereastră și să apăsați pe Extract în stânga sus. Alegeți noua destinație pentru fișierele protejate și ați rezovat cazul.