Cum arată cea mai frumoasă pistă de biciclete din lume

Cum arată cea mai frumoasă pistă de biciclete din lume
11:04 10.10.2016

Chiar dacă noi mai avem de așteptat pentru mai mult de o pistă de biciclete funcțională, alții se bucură de piste ce strălucesc în întuneric.

Drumul de cărămizi galbene nu mai e la modă, cel puțin dacă ești biciclist. O experiență inedită în materie de pedalat pe două roți este disponibilă în Polonia, unde fanii ciclismului au ocazia să meargă pe o pistă ce strălucește într-o nuanță albastră.

Pista de biciclete ce strălucește în întuneric se află la marginea orașului Olsztyn, din nord-estul Poloniei, și este alcătuită din particule luminofore. Acestea colectează energie de la lumina solară, iar în timpul nopții strălucesc, iar durata de luminozitate este de până la 10 ore.

Igor Ruttmar, CEO-ul companiei ce a realizat pista de biciclete afirmă că aceasta ”luminează cu o nuanță de albastru foarte intens” și adaugă că ”strălucirea este o completare drăguță pentru mediul rural din zonă, presărat cu dealuri și lacuri.”

Compania speră că pista eco-friendly va contribui la prevenirea accidentelor, fără ca autoritățile locale să mai fie nevoie să investească în stâlpi de iluminat, ce sunt mult mai scumpi. Ruttmar spune că accidentele ce implică pietoni și bicicliști sunt ”o problemă în Polonia, mai ales în afara orașelor, unde este mult mai întuneric.”

Momentan, pista de biciclete se află într-o perioadă de testare și a fost construită pe o porțiune de doar 100 de metri. Cu toate acestea, va fi extinsă dacă se dovedește că este eficientă, conform digitaltrends.com.

Pista de biciclete din Polonia este similară cu cea deschisă în Nuenen, Olanda, la aproximativ 60 de kilometri de Amsterdam. Aceasta integrează desene în spirală, inspirate de lucrările lui Van Gogh, ce a trăit în acest oraș.

Vopseaua ”electronică” din Olanda este caracterizată de Daan Roosegaarde ca fiind o adiție specială pentru pista de biciclete de oferă ”peisaje neutre din punct de vedere energetic, ce sunt atât practice, cât și poetice.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: