Cum activezi Flash în Safari 10, dacă ești nevoit

Cum activezi Flash în Safari 10, dacă ești nevoit

Ar fi ideal să nu mai interacționați niciodată cu site-uri ce conțin animații, clipuri video sau jocuri în Adobe Flash. Dacă sunteți însă nevoiți, Safari 10 vă face viața un pic mai dificilă.

În cazul în care v-ați făcut recent un update la MacOS Sierra sau ați actualizat browserul celor de la Apple, s-ar putea să aveți o surpriză neplăcută atunci când intrați pe pagini web cu Flash. Majoritatea browserelor moderne, precum Chrome sau Firefox au făcut eforturi pentru a dezactiva conținutul Flash. Dacă vă loviți însă de o pagină web care necesită acel plugin, în bara de adresă veți găsi un buton care vă ajută să-l activați rapid.

În Safari 10, situația este un pic mai neplăcută, deoarece paginile web cu Flash nu văd pluginul ca fiind instalat și vă invită călduros să reinstalați ultima versiune. Urmați pașii respectivi și veți vedea că în continuare Safari se comportă de parcă nu ar fi instalat. Ideea din spatele acestei metodologii este că forțează site-uri să afișeze o variantă a paginilor web realizate în HTML5. Când acest sistem funcționează, beneficiile de performanță sunt semnificative. Din păcate, există în continuare pagini web care necesită Flash și s-ar putea să număra printre cele cu care interacționați zilnic.

Soluția la problemă este ascunsă undeva în meniul de configurare al Safari 10, dar necesită totuși câteva clickuri pentru a fi pusă în aplicare. Partea bună este că puteți activa Flash doar pentru un anumit website și aveți posibilitatea ca toate site-urile care necesită Adobe Flash să vă întrebe dacă vreți sau nu să-l activați.

După ce ați vizitat pagina web care nu se încarcă în mod corect, faceți un click pe Safari în colțul din stânga sus al ferestrei de navigare, lângă sigla Apple. Intrați în Preferences sau Preferințe, la secțiunea Security. În noua fereastră, faceți click în colțul din dreapta jos pe Plug-in Settings și bifați Adobe Flash Player în stânga sus. Site-ul problematic va apărea imediat în dreapta, în dreptul lui, puteți da un click pe Off, pentru a alege On. În colțul din dreapta jos al aceleeași ferestre, puteți lăsa Off, dacă vreți Flash doar pe o singură pagină web, sau puteți opta pentru Ask, dacă vreți să fiți întrebați.

Citește și: