Croitorul robotic care îți găsește costumul perfect în 10 secunde

Croitorul robotic care îți găsește costumul perfect în 10 secunde
Andrada Bonea
Andrada Bonea
11:47 21.01.2016

Se pare că în Hong Kong, tradiționalele vizita la croitor nu mai sunt ce au fost și migrează către tehnologiile 3D. Un nou software, dincolo de faptul că efectuează măsurători în timp record, poate oferi clienților imagini cu viitorul costum, înainte ca acesta să fie gata.

Gay Giano 3D Tailor folosește 14 senzori cu infraroșu, pentru a scana corpul clientului și asigură 120 de măsurători precise. Colaborează cu o firmă israeliană, pentru a dezvolta un software care arată imagini 3D ale costumului la 15 minute după măsurare. Magazinul folosește tehnici de măsurare 3D încă din noiembrie 2014 și a investit 100.000 de dolari în tehnologiile și software-ul necesar, acesta din urmă fiind lansat în curând, anul acesta.

Măsurarea durează 10 secunde sau chiar mai puțin, și chiar dacă nu e efectuată de o persoană, angajații trebuie să verifice constant că nu sunt erori. Apoi, clientul își alege materialul și cusătura dorită din magazin, înainte ca măsurile să îi fie trimise la croitori umani. Așadar, în mai puțin de 10 secunde, ai certitudinea că vei avea un costum care să îți vină perfect. Patronii companiei speră că, în curând, nu va mai fi nevoie ca potențialul client să se deplaseze până la magazin pentru a fi măsurat.

Gay Giano nu este singurul magazin din Hong Kong care folosește o astfel de tehnologie. Firma britanică de lenjerie Rigby and Peller folosește scanări similare, pentru a afla mărimea exactă a sutienului de care clientele au nevoie.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: