Comentariile pe YouTube vor deveni mai civilizate cu noile unelte

Comentariile pe YouTube vor deveni mai civilizate cu noile unelte

Comentariile pe YouTube reprezintă o gaură neagră a internetului vizavi de rasism, manifestări de ură și mult dispreț față de comunitate. Se pare însă că un nou set de unelte vor facilita filtrarea lor mult mai rapidă.

După ce am avut o lungă perioadă în care comentariile pe YouTube ilustrau perfect tot ce este greșit pe internet, gigantul online s-a decis să facă ceva în legătură cu asta. Nu va fi vorba de un sistem automat de ștergere a comentariilor de pe majoritatea clipurilor online, dar creatorii de conținut și cei care postează în mod obișnuit clipuri pe YouTube, vor avea un control mult mai mare asupra comentariilor postate de internauți. În definitiv, acesta s-ar putea să fie cel mai bun sistem. Comentariile cu anumite cuvinte cheie, nu vor fi afișate în mod automat, ci doar după ce au fost aprobate.

În imaginea de mai jos, puteți vedea detaliate toate cele șase unelte complet noi ce vor putea fi utilizate de administratorii canalelor pe YouTube în următoarele zile și săptămâni. Printre altele, acestea vor facilita o interacțiune mai personală cu membrii comunității de comentarii. Comentariile mai relevante sau utile, din punctul de vedere al creatorului de conținut, pot fi agățate (pinned) la începutul listei de comentarii. Aceasta poate fi și o calitate de a atrage atenția asupra unui schimb de replici care a fost relevant pentru conținutului din clip, dar care, în orice alte condiții, s-ar fi pierdut în eter.

O altă problemă care va fi remediată în următoarele zile ține de evidențierea comentariilor de la persoana ce a postat clipul. Până acum, singura soluție era să reții id-ul creatorului de conținutul și să fii foarte atent în fluxul de comentarii când apare numele respectiv. În plus, prin intermediul unor inimi atașate comentariilor, creatorii de conținut își vor putea manifesta aprecierea față de afirmațiile inspirate, similar cu Like-urile de pe Facebook.

youtube_new_commentor_tools

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo