12 mart. 2016 | 15:58

Cola eficientizează semnificativ modul în care scrii mesaje

ACTUALITATE
Cola eficientizează semnificativ modul în care scrii mesaje

Modul în care scriem mesaje nu s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, indiferent de aplicația folosită. Cola vine însă cu un concept complet diferit care este surprinzător de ușor de adoptat.

Exceptând introducerea emoticoanelor menite să transmită stări de spirit într-un format cât se poate de eficient, toate aplicațiile de chat sunt destul de similare ca principiu de funcționare. Scrii un mesaj, pui o întrebare, cineva de la căpătul firului îți oferă un răspuns sau continuă discuția printr-o altă întrebare menită să se reflecte în obținerea mai multor detalii.

Noua aplicație Cola, lansată de curând pentru iOS, are o abordare complet diferită în ceea ce privește redactarea de mesaje scurte. Subit, veți deveni mai eficienți în discuțiile de zi cu zi. Aceasta este menită să ofere o soluție dintr-unul sau doi pași la o problemă care, în mod uzual, ar necesita zece pași. Premisa este simplă. Pentru că în majoritatea cazurilor apelăm la mesaje pentru a stabili o întâlnire sau pentru a planifica ceva, Cola atașează o componentă de interactivitate întregii experiențe. Astfel, în loc să aveți întreagă dezbatere despre când vă puteți vedea cu o persoană din două atingeri, puteți trimite un mesaj cu trei variante orare, la care este atașată și locația voastră fizică, urmând ca interlocutorul să-și aleagă una care îi convine. Nu aveți timp nici măcar de un mesaj, alegeți o plajă de genul 15, 30 sau 60 de minute în care veți mai rămâne acolo unde sunteți. Dacă vreți să stabiliți unde mâncați diseară unui prieten, îi puteți înainta acestuia un poll cu trei opțiuni, iar, printr-un tap, el votează pentru cea care-i convine. Partajarea unor liste cu sarcini este de asemenea o posibilitate dacă organizați un eveniment, de exemplu.

Totul se petrece prin așa numite Bubbles sau baloane de dialog, iar partea fascinantă este că nici măcar nu trebuie să folosească Cola interalocutorul vostru pentru a primi mesajele inteligente. Aplicația este gratuită, dar momentan pare să funcționeze doar în SUA, deși nu cred că va mai dura foarte mult timp până când va fi disponibilă global.

cola ios app mesagerie

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele