Chrome blochează conținutul Flash de luna viitoare

Chrome blochează conținutul Flash de luna viitoare

Cu toate că Google Chrome v-a servit din totdeauna cea mai nouă versiune de Flash fără nici un fel de intervenție din partea voastră, de luna viitoare, va înceta să afișeze cea mai mare parte a conținutului online creat în acest format.

Dacă petreceți foarte mult timp pe internet și aveți o fascinație pentru formatul conținutul online cu care interacționați zilnic, este imposibil să nu fi observat că HTML5 a făcut pași importanți în înlocuirea conținutului Flash. În același timp însă, mai există în continuare foarte multe pagini web care funcționează pe bază de Flash și care, nu doar vă pun securitatea sistemului în pericol, dar consumă și foarte multe resurse hardware, micșorând semnificativ autonomia sistemelor portabile.

Din fericire, după ce în urmă cu câteva săptămâni anunțam câteva planuri care vizează eliminarea suportului Flash din Mozilla Firefox, a sosit momentul ca Google să facă ceva similar în Chrome. Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al companiei și detaliază mai multe etape prin care suportul pentru această tehnologie va fi redus la zero. În același timp, articolul începe cu numeroase laude la adresa tehnologiei Adobe, menționând că a fost fundamentală pentru transpunerea în mediul online a jocurilor, clipurilor video și conținutului animat. Pe de altă parte, HTML5 este mult mai sigur, mult mai eficient energetic și se încarcă mai rapid. Astfel, Google Chrome va face tot posibilul pentru a aduce conținut HTML5 în centrul atenției, în defavoarea Flash.

Pornind de la o statistică îngrijorătoare, că mai mult de 90% din conținutul Flash se încarcă în fundal pentru acțiuni de analiză și raportări statistice, Google a anunțat că începând cu versiune 53 de Chrome nu va mai încărca acel conținut. Din cauza faptului că acel tip de conținut mărește semnificativ timpul de încărcare al unor pagini simple, nu va mai fi încărcat.

Încă de anul trecut, odată cu lansarea Chrome 42, o mare parte din conținutul Flash se activa doar pe bază de click, dar acum va fi blocat complet. În plus, din decembrie, când va fi lansat Chrome 55, site-urile care suportă exclusiv Flash și sunt construite în jurul unei singure experiențe, precum jocuri online, nu vor funcționa până când utilizatorii nu-și dau acordul explicit.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo