Samsung confirmă telefonul pliabil și patentează invenția

Samsung confirmă telefonul pliabil și patentează invenția
12:55 13.12.2015

Giganții tech din toată lumea au înțeles că telefoanele cu display mare și cameră bună, cu design cât mai slim cu putință nu mai sunt îndeajuns. 

Bineînțeles, Samsung nu putea lipsi din ecuație. Despre telefonul pliabil am mai scris, dar se pare că nu va rămâne în stadiul de concept. Acum, e oficial, căci gigantul tech a patentat invenția cu ajutorul US Patent and Trademark Office.

Se pare că displayul poate fi îndoit după bunul plac al utilizatorului și arată total diferit de norma actuală.  Alături de display-ul dublu pliabil, telefonul Samsung ar veni cu două versiuni de ”motorizare”, una cu Snapdragon 820, iar alta cu Snapdragon 620. Pe lângă procesor vor exista 3GB memorie RAM, dar și un slot pentru un card microSD, dotare care lipsește la vârfurile de gamă lansate anul acesta de către Samsung.

Nu se știe exact de ce Samsung ar folosi procesoare Qualcomm pe acest model, având în vedee că cipurile Exynos s-au dovedit foarte bune, dar un zvon destul de recent vorbea despre faptul că Samsung Galaxy S7 ar putea veni cu două versiuni de procesor, una cu Snapdragon 820, alta cu Exynos.

Potrivit Sam Mobile, telefonul va fi lansat în mai multe țări europene, probabil spre sfârșitul lui 2016. Aplicația de patentare a fost completată de mai mult timp, dar a fost publicată abia recent. Desigur, încă nu avem certitudinea că telefonul chiar va ajunge în magazine, dar ar fi cel puțin interesant să avem telefoane inteligente pe care să le putem închide ca pe o carte.

loading...