Chinezii concurează cu Tesla: noul concept de mașină electrică autonomă

Chinezii concurează cu Tesla: noul concept de mașină electrică autonomă

Tesla a setat un standard înalt în ceea ce privește viitorul industriei auto și a inspirat mulți producători să migreze, încet-încet, către mașinile electrice.

Cei de la Google lucrează la vehicule autonome de cel puțin șase ani, iar producători precum BMW, Volvo și Toyota încep să adopte conceptul. Chinezii au intrat, la rândul lor, în cursă. În cadrul Beijing Auto Show de săptămâna trecută, două vehicule autonome Changan au reușit să facă o cursă de 2.000 de kilometri, în cadrul primului test al unor mașini autonome pe distanță mare din China.

De asemenea, chinezii de la LeEco au prezentat primul lor model de automobil electric, LeSEE, o maşină care concurează, cel puţin în ceea ce privește promisiunile și aspectul, cu deja celebrul model american Tesla. Firma chineză LeEco este cunoscută pentru producţia de electronice (smartphone-urile LeTV, aparatură de uz casnic și nu numai) și deja are un cuvânt de spus în industria auto, fiind implicată financiar în parteneriate cu Faraday Future şi Aston Martin.

LeEco LeSEE a fost prezentată de către CEO-ul companiei, Jia Yueting. Acesta i-a comandat maşinii, prin voce şi aplicaţia de telefon, să coboare din containerul în care se află şi să vină pe scenă. Acest lucru s-a și întâmplat, datorită pilotului automat încorporat. Fără să ofere detalii despre specificații, preț sau data intrării în producție, Jia a spus că intenția e de a dezvolta o platformă de car-sharing care să se circumscrie ambiției de a opri poluarea. A dat de înțeles că pregătește un serviciu de taxi cu mașini autonome, probabil rezonabil în ceea ce privește prețul.

Un aspect interesant al mașinii LeSEE e faptul că locurile din spate se adaptează formei pasagerului. Evident, mașina e plină de ecrane și de funcții de entertainment și este capabilă să-şi recunoască proprietarul prin recunoaștere facială şi chiar să îi înveţe obiceiurile, de la traseele uzuale, la setările de muzică, confort și alte preferințe similare.

Citește și: