Chinezii au singurul Galaxy Note 7 care nu explodează

Chinezii au singurul Galaxy Note 7 care nu explodează

Scandalul telefoanelor Galaxy Note 7 care explodează este unul foarte costisitor și dureros pentru companie, dar se pare că situația nu este chiar atât de neagră.

Foarte multe smartphone-uri Galaxy Note 7, recent lansate de companie, au riscul să explodeze. Din acest motiv, compania sud coreeană a anunțat că va iniția un program de întoarcere în fabrică și schimbare a tuturor unităților comercializate. Acesta a fost inițiat deja în mai multe țări de pe mapamond. Din același comunicat, aflăm că aproximativ 35 de telefoane au explodat deja, iar numărul respectiv are mari șanse să mai crească.

Deoarece Samsung comercializează modele diferite ale vârfurilor sale de gamă în diverze zone de pe glob, foarte mulți au fost curioși dacă există exemplare care nu explodează. Răspunsul este da. Modelul vândut în China, cel puțin momentan, pare să fie singurul care nu vine la pachet cu riscul de explozie.

Separat, pentru piața din China, Samsung a lansat un comunicat de presă prin care a anunțat că programul global de chemare înapoi a tuturor unităților Galaxy Note 7 comercializate, nu li se de adresează. Fiecare exemplar comercializat în China este imun la această problemă.

,,Versiunea vândută pe canale oficiale în țară, începând cu 1 septembrie, folosește o baterie de la un alt furnizor decât cel responsabil de varianta defectuoasă. Consumatorii chinezi pot sta liniștiți în privința achiziției.” Cu alte cuvinte, situația este cât se poate de clară. Chinezi sunt privilegiați. În timp ce toți ceilalți utilizatori care au făcut un efort pentru a pune mâna cât mai repede pe un Note 7 sunt stresați că acesta ar putea exploda, principiul nu se aplică și în China.

Partea cea mai frustrantă este că Samsung în continuare nu a oferit niște explicații clare pentru faptul că telefoanele explodează. Momentan nu știm decât că ar avea legătură cu un set de baterii defectuoase. În SUA, Samsung a inițiat un program de schimbare prin care, chiar dacă nu vă dă banii înapoi, se oferă să vă dea pe un Galaxy Note 7 defect, un Galaxy Note 7 nou, un Galaxy S7 sau Galaxy S7 Edge.

Citește și: