E oficial: Samsung recheamă toate unitățile de Galaxy Note 7 vândute

E oficial: Samsung recheamă toate unitățile de Galaxy Note 7 vândute

Toți posesorii de Samsung Galaxy Note 7 sunt rugați să renunțe la telefoanele pe care tocmai le-au cumpărat, pentru ca acestea să fie înlocuite cu unele fără probleme. 

Anunțul oficial a fost publicat pe pagina Samsung, iar toți cei care au cumpărat un Samsung Galaxy Note 7 imediat după lansare sunt rugați să returneze telefonul pentru a fi schimbat, săptămânile următoare, cu un model care nu le pune viața în pericol. În plus, vânzările de Samsung Galaxy Note 7 au fost oprite oficial.

Decizia Samsung în privința modelului Galaxy Note 7 vine la scurt timp după ce mai multe persoane au publicat pe internet fotografii cu smartphone-uri arse sau explodate după ce fuseseră lăsate la încărcat. Se pare că problema ar fi la bateria Samsung Galaxy Note 7 și, potrivit companiei, au fost raportate 35 de astfel de cazuri.

Vestea este, cel mai probabil, devastatoare pentru compania sud-coreeană. Samsung tocmai se lăuda cu numărul mare de precomenzi și cu cifrele foarte bune înregistrate după lansarea phabletului pe piață. Samsung Galaxy Note 7 s-a bucurat de popularitate și în România, unde numărul dispozitivelor disponibile la precomandă a fost epuizat rapid.

Mai mult, problemele cu Samsung Galaxy Note 7 vin la scurt timp înainte de lansarea noului iPhone, iar acest lucru va avantaja, mai mult ca sigur, compania din Cupertino.

În ceea ce privește unitățile de Samsung Galaxy Note 7 rechemate, Samsung spune că va lucra îndeaproape cu retailerii și operatorii pentru a eficientiza procesul și pentru a aduce noile modele către clienți în cât mai scurt timp. Noi vă recomandăm să nu lăsați telefonul la încărcat peste noapte și să încercați să nu-l solicitați prea mult cât timp este în priză.

Declarația integrală a Samsung este disponibilă aici.