05 ian. 2016 | 09:31

CES 2016: Samsung T3 îți pune un SSD rapid de 2TB în buzunar

ACTUALITATE
CES 2016: Samsung T3 îți pune un SSD rapid de 2TB în buzunar

După ce au adus pe piață unele dintre cele mai rapide SSD-uri, prin intermediul Samsung T3, sud coreenii le-au integrat într-un pachet portabil.

Primul SSD extern de mare viteză de la Samsung, T1 a fâcut o treabă foarte bună în a duce la maxim limita de viteză a unui port USB 3.0. Prin Samsung T3, aceeași companie a îmbunătățit semnificativ rețeta de acum mai bine de un an.

Prezentat pentru prima oară la CES 2016, noul Samsung T3 este un SSD extern pentru amatorii de viteză în deplasare. Acesta este surprinzător de portabil, la doar 51 de grame, dar în același timp vă oferă o rată de transfer a datelor de 460MB/s, atât la scriere cât și la citire. Amatorii de securitate se vor bucura de introducerea suportului pentru criptare AES-256. Astfel, indiferent ce date veți pune pe Samsung T3, nu vor putea fi accesate de către oricine.

Față de T1, designul produsului a beneficiat de mici modificări. Adoptarea metalului pentru carcasă, vă asigură o anduranță sporită în timp la șocuri și presiune. Samsung promite că T3 rezistă fără probleme la trânte de până la 1,8 metri fără nici un fel de consecințe neplăcute, un alt avantaj față de T1.

Dacă bugetul vă permite, puteți achiziționa noul Samsung T3 cu până la 2TB de spațiu, o cantitate mai mult decât suficientă pentru a înlocui un hard disk extern obișnuit. Modelul anterior era limitat la ,,doar” 1TB. În cazul în care ați pus mâna pe un MacBook de ultimă generație sau unul dintre puținele sisteme cu USB Type-C, vă veți bucura să aflați că acesta este portul standard incorporat în T3, deși în pachet veți găsi și un adaptor pentru un port USB 3.0 standard.

Samsung T3 nu are încă un preț public de achiziție, dar veți putea pune mâna pe el începând cu luna martie a acestui an cu trei ani garanție.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele