13 mai 2015 | 14:40

Samsung aduce în România primul SSD extern de 1TB. Ce mai are special Samsung T1

ACTUALITATE
Samsung aduce în România primul SSD extern de 1TB. Ce mai are special Samsung T1

Dacă ești unul dintre acei oameni care au o mână de stick-uri USB pentru datele lor, atunci un SSD extern este ceea ce cauți. Samsung a anunțat recent pentru România modelul T1, pornind de la 250GB spațiu de stocare.

Samsung T1 este un Portable Solid State Drive (PSSD), iar la computer se conectează printr-un cablu pe care îl ai în pachet. Samsung folosește un port propriu, dar ai putea utiliza și un cablu microUSB, doar că viteza nu mai este cea promisă de companie.

Acest SSD Samsung T1 va fi disponibil în variante cu spațiu de stocare de 250GB, 500GB și 1TB, iar cel din urmă este primul extern cu o astfel de capacitate. Unitatea de stocare externă a fost dezvoltată cu tehnologia V-NAND de ultimă generație Samsung pentru a le oferi utilizatorilor viteze de citire și scriere de până la 450Mbps, mai rapid decât orice altă unitate externă existentă pe piață, și cu trei până la șapte ori mai rapid decât viteza de citire și scriere a unui hard disk extern.

Samsung PSSD T1 (fast)

De asemenea, Samsung T1 dispune de tehnologia TurboWrite prin care ai posibilitatea unui transfer mare de date și operații multi-task complexe. Pentru criptare, T1 folosește un algoritm AES pe 256 de biți, respectând astfel standardele de securitate internaționale. În momentul primei utilizări, software-ul este instalat, iar utilizatorul are posibilitatea de a-și alege o parolă pentru blocarea acestuia.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele