CES 2016: Remix OS este o versiune de Android care rulează pe orice PC

CES 2016: Remix OS este o versiune de Android care rulează pe orice PC

La CES 2016, cei de la Jide au prezentat o versiune foarte interesantă a sistemului de operare produs de Google.

Jide este o compania care a reusit sa se remarce prin campania sa de Kickstarter pentru Remix Mini, un pc de mici dimensiuni care rulează o versiune specială de Android. După cum scriu cei de la Verge, gadgetul de 70 de dolari care funcționează cu orice dispozitiv dotat cu un port HDMI a reușit să încaseze nu mai puțin de 1,6 milioane de dolari.

Remix OS, deși este Android, se aseamănă mai mult cu Windows sau Chrome OS. După cum puteți vedea în imaginile de mai sus, aveți acces la un meniu start, lângă care se află un șir de pictograme. De asemenea, în partea din dreapta jos a ecranului sunt indicatori care va afișează, printre altele, semnalul WiFi, nivelul bateriei și ora.

Remix OS 2

Utilizatorii pot efectua și click-uri cu butonul dreapta, iar o glisare pe ecran din dreapta spre stânga va afișa o bară cu notificări. Asemănările cu Windows nu se opresc, însă, aici. Toate aplicațiile pot fi rulate în ferestre separate sau pe tot ecranul. Teoretic, orice aplicație ar putea rula, însă dacă utilizați un Remix Mini, s-ar putea să aveți probleme din cauza hardware-ului slab.

Cei de la Verge au ales, în schimb, să pună imaginea sistemului de operare pe un stick bootabil, iar apoi au introdus stick-ul într-un PC. În prezent, Remix OS se pare că rulează pe orice sistem de operare x86, iar Jide a declarat că va furniza update-uri în mod constant în viitor.

Citește și:
Etichete: