CES 2016: primul telefon din lume cu Snapdragon 820

CES 2016: primul telefon din lume cu Snapdragon 820

Nimeni nu se aștepta să-i vedem pe chinezi că iau fața sud-coreenilor când vine vorba de implementarea celor mai noi și puternice procesoare în vârfurile de gamă a telefoanelor mobile. Totuși, noua companie chinezească LeTV, a dovedit că se mișcă mai bine ca Samsung, lansând la CES 2016, primul telefon cu procesorul Snapdragon 820 din lume, numit Le Max Pro.

Fiind practic cea mai avansată versiune a seriei de supertelefoane Le Max de la LeTV, noul Le Max Pro vine cu cel mai puternic procesor de la Qualcomm în momentul de față: Snapdragon 820. Aparent, cipul care operează sub ”capota” telefonului are parte de patru nuclee Kyro cu o frecvență de 2.2GHz, împreună cu un procesor grafic Adreno 530 și 4GB RAM.

Chiar și așa, performanțele telefonului nu par să fie ieșite din comun, în comparație cu octa-core-ul Snapdragon 810. Doar luându-ne după specificații e greu să vedem cu adevărat diferența în peformanță dintre noul cip și vechiul Snapdragon 810, de vreme și acela pornește și rulează aplicațiile cu latențe neobservabile. După ce acest telefon se va lansa în magazine, benchmark-urile vor arăta ceva mai clar diferențele dintre cele două procesoare.

Aparent, Le Max Pro mai vine cu 32, 64 și 128GB memorie internă, o cameră principală de 21MP și o baterie imensă de 3.400mAh care să ofere curent unui ecran de 6.33 de inci cu rezoluție WQHD (2560 x 1440). Sistemul de operare este un Android 6.0 Marshmallow iar design-ul general aduce a Huawei Mate, inclusiv locul unde e plasat senzorul de amprentă.

Nu e clar când LeTV plănuiește să lanseze telefonul pe piață, însă firma chinezească dorește să își facă debutul pe piața americană cu acest aparat, lucru care arată că LeTV are mușchiul financiar destul de dezvoltat încât să riște un potențial fiasco într-o piață dominată de Apple și Samsung. Probabil că telefonul va apare mai mult ca sigur și în Europa, cât de curând.

CES 2016: primul telefon din lume cu Snapdragon 820 este Le Max Pro de la LeTV

Citește și: