CES 2016: Noul Intel Compute Stick este mult mai sprinten și mai scump

CES 2016: Noul Intel Compute Stick este mult mai sprinten și mai scump

Mi-aș fi dorit să nu fie așa, dar cu toate că rezolvă toate problemele primului Intel Compute Stick, noua generație a gadgetul crește prețul la valori destul de mari.

Prin intermediul primului Compute Stick, cei de la Intel au dat naștere unei noi categorii de sisteme. De forma unui Stick USB un pic mai mare, acesstea din urmă se conectau la unul dintre porturile HDMI libere ale TV-ului și își luau curent de la un port USB liber al aceluiași TV. Din păcate, fiind vorba de prima generația a unui produs, nu era foarte sprinten, iar un singur port USB nu era suficient pentru majoritatea scenariilor. Nu de alta, dar dacă ați fi conectat un mouse sau o tastatură la el, nu mai era loc, de exemplu și pentru un hard disk extern. Partea bună este că era ieftin.

Cu a doua generația de Compute Stick, Intel a crescut un pic prețul, dar a amplificat atât performanța cât și conectica pachetului. Practic, la 160 de dolari, puteți achiziționa un model cu un procesor Atom x5-z8400 cu 2GB RAM și 32GB spațiu de stocare, sistemul de operare preinstalat fiind Windows 10. Pe lângă faptul că este cam de două ori mai rapid decât primul model, acesta din urmă are două porturi USB, dintre care unul este USB 3.0. Upgrade-ul pe partea de rețelistică la 802.11ac dual band va fi de asemenea binevenit pentru cei care își propune să folosească pentru streaming și download-uri.

În cadrul aceluiași eveniment, Intel a mai anunțat și două Compute Stick-uri cu configurații de top. Acestea din urmă sunt construite în jurul a două procesoare Intel Core M3 și M5. Similare estetic cu un Compute Stick cu Atom, acestea sunt mai rapide și datorită cantității de memorie RAM care este de 4GB și a spațiului de stocare 64GB. Deși pe stick-ul efectiv în aces caz particular găsiți doar un port USB, alte două suplimentare le găsiți pe încărcător.

Cu toate că specificațiile ar trebui să fie suficiente chiar și pentru streaming de conținut video 4K la 30 de cadre pe secundă, prețul de 400 de dolari pentru Core M3 Compute Stick cu Windows 10 și 500 de dolari pentru Core M5 Compute Stick fără sistem de operare este descurajant. Toate cele trei modele noi ar trebui să ajungă în magazine până la finele acestei luni, cel târziu în luna februarie.

Citește și: