21 ian. 2015 | 21:36

Microsoft aduce hologramele la viață cu HoloLens [VIDEO]

ACTUALITATE
Microsoft aduce hologramele la viață cu HoloLens [VIDEO]

În cadrul conferinței de miercuri seară, Microsoft a prezentat Windows HoloLens, un sistem care îmbină realitatea virtuală cu realitatea augumentată pentru a creea holograme în viața de zi cu zi.

Ochelarii HoloLens sunt, posibil, cea mai imersivă tehnologie anunţată până acum de vreo companie. Imaginați-vă hibridul perfect dintre Oculus Rift și Google Glass. Hologramele sunt acum posibile cu ajutorul tehnologiei Windows Holographic.

Dispozitivul prezentat de Microsoft este un computer în sine. Are un display HD transparent prin care utilizatorii pot vedea atât lumea reală cât și proiecțiile virtuale și se bazează pe o un procesor, o placă video și un procesor holografic, special creat. Acesta poate intui spre ce se uită utilizatorul și poate proiecta imagini.

Gadgetul poate fi folosit de către designeri sau ingineri, iar acești vor putea modifica lumea din jurul lor.

Însă Windows HoloLens este și pentru utilizatorii casnici. Jocurile funcționează cu sistemul Windows Holographic, la fel și aplicații precum Skype. Practic, orice program care va rula pe Windows 10, va putea rula și pe sistemul Windows Holographic.

Deocamdată nu se știe când ochelarii vor ajunge pe piață sau cât vor costa, dar un lucru e sigur: Microsoft a dat dovada că poate în continuare să inoveze. Vezi toate noutățile anunțate de Microsoft