CES 2016: cu noul router TP-Link veți beneficia de cele mai mari viteze

CES 2016: cu noul router TP-Link veți beneficia de cele mai mari viteze

Au trecut doar câteva zile de când am aflat detaliile aferente primului laptop compatibil cu 802.11ad, iar acum TP-Link a anunțat și primul router compatibil cu standardul respectiv.

Deși nu a trecut foarte mult timp de la certificarea specificațiilor pentru 802.11ac, iar routerele compatibile au în continuare niște prețuri exorbitante, un nou standard se pregătește să devină relevant în piață. Este vorba de IEEE 802.11ad.

După primul laptop și primul smartphone cu Snapdragon 820 care suportă trafic de date de 802.11ad, routerul compatibil cu acest standard al celor de la TP-Link ar trebui să asigure cealaltă parte a infrastructurii. Ilustrat în imaginea de mai sus, TP-Link Talon AD7200 va intra în istorie ca fiind primul echipament de acest gen. Pentru a oferi niște rate de trafic fabuloase în tandem cu echipamente compatibile, noul router va opera la frecvența de 60GHz, pe lângă cele de 2,4 și 5GHz.

Singura sa problemă este că nu se descurcă foarte bine pe distanțe mari prin pereți, dar în aceeași cameră veți fi uimiți de performanță. Combinând mai multe plaje de frecvență împreună, TP-Link Talon AD7200 suportă rate de transfer teoretice, în condiții ideale, de până la 7,2 Gbps. Astfel, investind într-un astfel de router, veți fi subit mai eficienți în transferarea de fișiere la birou sa la streaming-ul mai multor fluxuri video 4K simultan de pe gadgeturi diferite.

În cazul noii creații de la TP-Link, compatibilitatea cu 802.11ad este doar cireașa de pe tort. Acesta funcționează la fel de bine și pe 802.11 a/b/g/n pe 2,4 sau 5GHz și 802.11 ac pe 5GHz. La capitolul particularități, routerul este masiv, are opt antene extern, care se pot plia pentru a fi ascunse în carcasa echipamentului, iar pe lângă patru porturi gigabit ethernet aveți și două porturi USB 3.0 la care puteți conecta un hard disk extern, o imprimantă sau orice alt tip de echipament care se pretează să fie găzduit în rețeaua locală.

Singurul lucru pe care nu-l știm despre Talon AD7200 este prețul și disponibilitatea. Oficialii TP-Link urmează să lămurească aceste particularități în lunile următoare.