CES 2016: computerul care ar putea aduce țările sărace pe internet

CES 2016: computerul care ar putea aduce țările sărace pe internet
Andrada Bonea
Andrada Bonea
10:33 10.01.2016

Există computere accesibile, computer ieftine și, apoi, există Endless Mini, care costă doar 79 de dolari.

„Fiecare om din lumea asta merită opțiunea de a avea un computer”, a spus Matt Dalio, CEO al Endless. Endless construiește computere cu Linux pentru oamenii care nu au avut niciodată un astfel de dispozitiv, cu precădere pentru cei din țările în curs de dezvoltare. De obicei, atunci când oamenii discută despre aducerea populațiilor offline în online, se concentrează pe smartphone-uri, dar Marcelo Sampaio, alt reprezentant al Endless, nu crede că aceasta e o abordare bună.

Din punctul său de vedere, o tastatură și un mouse se vor dovedi mereu mai eficiente pentru anumite cerințe decât un telefon. Obstacolul principal în integrarea computerelor peste tot a fost mereu prețul și conectivitatea la internet. După cum spuneam mai sus, Endless Mini costă doar 79 de dolari, dar nu include un ecran, o tastatură sau un mouse. Dalio spune că TV-ul poate servi drept ecran, iar tastatura și mouse-ul pot costa și 10 dolari, notează Tech Crunch.

Endless Mini a fost prezentat în cadrul ediției CES de anul acesta, iar conectivitatea e unul dintre elementele care îl diferențiază. De exemplu, computerul oferă o aplicație cu o enciclopedie, care practic înglobează articole populare de pe Wikipedia, care poat fi citite offline. Apoi, e aplicația educativă cu video-uri de la Khan Academy. Practic, chiar dacă nu ai internet, poți accesa conținut online, chiar dacă nu e 100% actualizat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI