CES 2016: Nvidia anunță un supercomputer pentru mașinile autonome

CES 2016: Nvidia anunță un supercomputer pentru mașinile autonome

În America, moda mașinilor autonome este în toi, făcând aproape orice companie din domeniul IT să aibă până și cel mai mic aport la dezvoltarea unei industrii în plin proces de creștere. Cum Samsung și Apple merg cu pași repezi în urma tehnologiei auto promovate de Tesla, Nvidia nu întârziat să prezinte un S0C (System on Chip) performant care să fie creierul unor viitoare automobile autonome.

Numit Drive PX2 noul chip vine cu un procesor cu 12 nuclee ce produce aproape opt teraflopi de putere de procesare permițând 24 de teraoperațiuni pe secundă care să permită procesorului să învețe diferiți algoritmi potriviți contextului din mediul înconjurător. Pe scurt, noul SoC de la Nvidia oferă o putere de procesare echivalentă cu 150 de laptopuri MacBook Pro, doar pentru a diferenția un copac de o mașină.

Conform Nvidia, toată această putere de procesare este necesară pentru ca mașinile autonome să poată gestiona pleiada de senzori, controale și facilități de învățare a drumului, astfel încât să fie autonomă în mod eficient. De asemenea, Nvidia consideră că noul SoC poate procesa în același timp input-ul a 12 camere video, LIDAR-ul, radarul și ceilalți senzori ultrasonici.

Nvidia nu s-ar fi aruncat înainte cu acest superprocesor dacă nu ar fi avut niște parteneri cât se poate de serioși din industria auto.

Conform The Verge, primul și cel mai implicat constructor de mașini care lucrează cu Nvidia este Volvo. Compania suedeză deja testează prototipurile următoarelor sale modele cu noul PX2. Pe lângă Volvo, Audi, Daimler, BMW și Ford sunt interesați de SoC-ul Nvidia, urmând ca și acestea să implementeze supercomputerul la bordul viitoarelor lor automobile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: