Certificatul de acționar Apple cu numele lui Steve Jobs valorează o avere

Certificatul de acționar Apple cu numele lui Steve Jobs valorează o avere

Se întâmplă deseori să ajungă să fie comercializate la licitație cu valori astronomice obiecte din istoria Apple. Este însă prima oară când o hărtie cu numele lui Steve Jobs va atinge un preț atât de mare.

Entuziaștii domeniului tehnologic și în special ai începuturilor Apple au făcut investiții spectaculoase de-a lungul anilor în diverse aparate cu sigla companiei. Cele mai vânate sunt sistemele Apple I la a căror asamblare au participat activ Steve Jobs și Steve Wozniak. Din păcate, mai sunt doar câteva în existență.

Dintr-un spectru total diferit, dar la fel de scump, este un certificat de acționar cu numele lui Steve Jobs. Hârtia ilustrată mai sus se va comercializa în perioada imediat următoare cu prețul de 195.000 de dolari. În teorie, vorbim de o simplă hârtie cu un preț absurd. În practică, aceasta întruchipează primul certificat de acționar cu numele lui Steve P. Jobs și a fost eliberată original în 1981, la scurt timp după ce Apple ajunsese să fie tranzacționată la bursă în 1980.

Indiferent cum o privești, această hârtie reprezintă o bucată foarte importantă din istoria Apple și una ce nu ar trebui neglijată. În plus, vine la pachet și cu o istorie foarte interesantă. Din câte se pare, aceasta s-a aflat timp de peste 30 de ani în posesia unui angajat Apple ce a recuperat-o din gunoi. Totul s-a petrecut la scurt timp după ce Jobs fusese concediat din rangurile Apple de către CEO-ul de la acea vreme, John Sculley. Inițial, certificatul de acționar înrămat a rămas pe perete când Jobs a părăsit incinta, dar Sculley a dorit eliberarea imediată a biroului, iar rama de pe perete cu certificatul de acționar, a ajuns să fie aruncată.

Certificatul de acționar va fi comercializat de către compania Moments in timp, specializată pe astfel de licitațiii. Deși numele angajatului Apple care vinde hârtia nu este cunoscut, important este că oferă împreună cu ea și un certificat notarial de autenticitate, pentru un dram sporit de încredere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo