Cercetătorii vor să trimită mesaje în spațiu, pentru a fi receptate de extratereștri

Cercetătorii vor să trimită mesaje în spațiu, pentru a fi receptate de extratereștri

V-ați gândit vreodată cum ar fi să putem lua legătura cu marțieni mici și verzi? Ei bine, un grup de cercetători și filozofi lucrează la asta.

Oamenii de știință și filoszofii plănuiesc să trimită mesaje în spațiu, în speranța că o civilizație extraterestră le va găsi și poate le va auzi, scrie iflscience.com.

“Schimb de Mesaje cu Inteligența Extraterestră”, numele pe care l-a dat grupul proiectului, discută despre ce ar trebui, de fapt, să conțină mesajul, cu intenția ca acesta să fie trimis în 2018. Cu toate acestea, mulți sunt sceptici în ceea ce privește trimiterea mesajului, iar întrebarea care apare este: Cine are dreptul să vorbească în numele Pământului?

În 1974, radiotelescopul Arecibo a trimis un mesaj spre steaua globulară M13. În 1977, faimosul Golden Record a fost trimis pe nava spațială Voyage pentru a găsi extratereștri. Dar, se pare că acestea au fost doar intenții simbolice. Șansa ca alte forme de viață să capteze un semnal sau să observe o navă spațială mică au fost foarte mici. Semnele neintenționate ale cercetătorilor au șanse mari să le dea, totuși, dreptate.

METI este planificat să aibă o abordare sistematică. Echipa a început deja să strângă bani pentru  a cumpăra un transmișător puternic sau de a construi chiar ei unul, pentru a trimite semnale extinse cu cea mai mare putere pe care o pot aduna. Cercetătorii și filosofii vor ține două conferințe în 2017, pentru a discuta despre conținutul mesajului și unde mai exact să-l trimită.

Există obstacole considerabile în ceea ce privește forme de viață avansate pe Prxima b. Este sub semnul întrebării și faptul că Proxima b ar fi cea mai apropiată planetă locuită, față de Terra, scrie Mercury News.  În cazul în care o civilizație avansată nu locuiește acolo, este, de asemenea, un loc suficeint de aproape pentu a susține o conversație, chiar dacă va fi una cu opt ani de pauză între întrebare și răspuns.

Citește și: