Cercetătorii au creat un software care poate scrie discursuri politice

Cercetătorii au creat un software care poate scrie discursuri politice

Cercetătorii din cadrul unei universități din Statele Unite au creat un software care poate scrie discursuri politice.

Cei mai mari oameni de stat din istorie și-au scris, în mare parte, singuri discursurile pe care urmau le-au susținut în cadrul celor mai importante întâlniri. În prezent, există oameni angajați în mod special pentru acest lucru, însă oamenii de știință cred că acești ar putea fi înlocuiți de software. În statul american Massachusetts, cercetătorii din cadrul unei universități au creat un software care poate pune la cap discursuri politice bazându-se pe 4.000 de segmente din 53 de dezbateri din Congresul american.

Conform Gizmodo, metoda de învățare presupune o abordare denumită ”n-grams”, promovată de Google, în care se caută secvențe de n cuvinte sau fraze pentru a înțelege modul în care este construită o propoziție. Software-ul a parcurs nu mai puțin de 50.000 de propoziții cu câte 23 de cuvinte, în medie. În cazul fiecăreia, era menționată facțiunea politică de care aparținea autorul și poziția față de subiectul în discuție.

 

Sowftare-ul se pare că a memorat suficient de mult pentru a putea crea câteva fraze în cazul în care îi sunt furnizate primele cinci cuvinte. Desigur, sunt șanse mici să fie folosit în următoarea perioadă de către vreun politician, însă reprezintă o realizare remarcabilă a oamenilor de știință. Puteți afla mai multe despre noua creație aici.

Citește și: