06 oct. 2015 | 20:02

Microsoft anunță noile telefoane Lumia, Surface Pro 4 și Surface Book

FEATURE
Microsoft anunță noile telefoane Lumia, Surface Pro 4 și Surface Book

Astăzi, la ora 17:00, cei de la Microsoft organizează un eveniment în cadrul căruia vor face câteva anunțuri foarte importante.

EVENIMENTUL MICROSOFT – LIVE TEXT

18:50 – Un scurt videoclip ne prezintă viitorul, așa cum îl văd cei de la Microsoft. Cu acesta, evenimentul ia sfârșit.

18:42 – Apare și Satya Nadella pe scenă

”Începem un nou capitol de Windows 10, cu dispozitive create de noi și de partenerii noștri”. Nadella a vorbit despre modul în care vor reinventa productivitatea, menționând pe parcurs și partenerii. Aceștia din urmă poate că nu sunt extrem de fericiți în legătură cu noul laptop ultra-performant lansat de Microsoft.

”Noi facem lucruri care vă ajută pe voi să creați”. Evenimentul a luat sfârșit. Puteți citi pe Playtech mai multe despre cele mai noi dispozitive lansate de Microsoft.

Microsoft Satya Nadella

18:34 – Surface Book are un display detașabil

În sfârșit, auzim ceva și despre balama. O tehnologie inventată de Microsoft, denumită ”dynamic fulcrum”. Sistemul de prindere pare a fi printre cele mai bune.

18:30 – Prețul Surface Book

1.500 de dolari. Disponibil din 26 octombrie.

18:29 – Vrem să auzim ceva și  în legătură cu balamaua aceea ciudată

Adobe Premier Pro rulează perfect.

Surface pro 4 balama

18:21 – Faceți cunoștință cu Surface Book

Surface Book are o tastatură interesantă și o balama extrem de ciudată. Ecranul are 13,5 inci, 267 pixeli pe inch. Tastatura este iluminată. ”Experiența de tastare este perfectă”. Fiecare tastă are o cursă de 1,6 milimetri.

Autonomie de 12 ore. Placă video Nvidia. Cele mai noi procesoare Intel. ”Cel mai rapid laptop de 13 inci de pe planetă”. Aparent, este de două ori mai rapid decât MacBook Pro.

Surface Book

18:20 – Un alt produs

Laptopul Surface urmează.

18:20 – Prețul Surface Pro 4

Surface Pro 4 va costa 899 de dolari și va fi disponibil din 26 octombrie.

18:11 – Performanțele Surface Pro 4

Surface Pro 4 este cu 30% mai rapid decât SP3. ”Macbook Air este un produs de calitate”. Surface Pro 4 este cu 50% mai rapid. Are 1TB pentru stocare. 16GB RAM. Grosimea este de doar 8,4 milimetri.

Avem parte și de o stație de andocare (suportă și SP3). Are 4 porturi USB 3.0. Noul Type Cover are spații mai mari între taste și suportă SP3. SP 4 are un senzor pentru recunoașterea amprentelor lângă trackpad. În ciuda anumitor zvonuri, Surface Pro 4 are o cameră care suportă Windows Hello.

Type Cover

18:01 – Noul Surface Pro 4

”Thunderstruck” pe fundal. Ecranul are 12,3 inci, însă display-ul este la fel de mare deoarece marginile sunt mai mici. 267 de pixeli pe fiecare inch. Ecrnaul este atât de bun deoarece s-a folosit tehnologia PixelSense. Avem parte de Gorilla Glass 4. Noul Surface Pen are o ”gumă de șters”.

Panay nu ratează șansa de a ironiza Apple. Surface Pen se atașează foarte simplu de marginea superioară a Surface Pro 4. Până și Surface Pen este integrat cu Cortana. Surface Pen va fi disponibil în 5 culori diferite și va avea diverse vârfuri care pot fi montate.

Surface Pro 4

17:56 – Anunțul oficial al noului Surface

Panos Panay vorbește despre succesul de care s-a bucurat Surface Pro 3. Un scurt videoclip în care ne este prezentată o persoană care își conduce afacerea cu ajutorul unui Surface Pro 3. Compozitori, ingineri, doctori, toți folosesc Surface Pro 3; inclusiv cei care au creat noul Surface Pro.

17:55 – Prețurile Lumia 950 și 950 XL

Lumia 950 va costa 549 de dolari, iar Lumia 950 XL va costa 650 de dolari.

17:44 – USB de tip C și încărcare rapidă

”De la 0 la 50% în 30 de minute”. Urmează să asistăm la o prezentare a lui Continuum și a Windows Hello. Microsoft Display Dock ne va lăsa să utilizăm un monitor pentru a avea parte de o experiență demnă de un PC. Display Dock are, printre altele trei porturi USB.

Hello

17:38 – Noile telefoane Lumia

”Ce înseamnă un telefon? Înseamnă să fii conectat”. Tehnologie ”adaptive antenna”. Răcire pe bază de lichid. Ecrane de 5,2 inci și 5,7 inci și procesoare hexa-core și octa-core. Cameră foto de 20 de megapixeli și tehnologie de stabilizare a imaginii din cea de-a cincea generație.

Panos Panay Lumia

Noile telefoane înregistrează materiale video 4K, au un slot pentru carduri (până la 2TB). USB Type-C vine pe Lumia.

17:33 – ”Să vorbim despre Surface și Lumia”

În sfârșit, ajungem la ceva cu adevărat interesant. Panos Panay se află pe scenă și vorbește despre Lumia. ”Dorința de a vă aduce cele mai productive dispozitive este de neegalat”.

”110 milioane de dispozitive cu Windows 10 în 10 săptămâni”.

17:30 – Microsoft Band 2 funcționează pe Microsoft, Android și iOS

Precomenzile încep de astăzi, iar în magazine va apărea din 30 octombrie și va costa 249 de dolari.

17:22 – Noul Microsoft Band

Microsoft Band 2 1

Un membru din cadrul echipei Microsoft Band ne prezintă noua brățară. ”Am luat feedback-ul de la utilizatori și am făcut cercetări pentru a îmbunătăți experiența”. Microsoft Band 2 are un ecran curbat, așa cum era de așteptat. GPS, monitorizarea expunerii la raze ultraviolete, monitorizarea somnului, a numărului de calorii arse.

Microsoft Band 2 vine cu Cortana. Seamănă din ce în ce mai mult cu un smartwatch. Avem parte și de o aplicație Microsoft Health, care include VO2 Max, sau cantitatea de oxigen pe care o persoană o poate utiliza.

17:15 – ”Să vorbim despre HoloLens”

Urmează o scurtă demonstrație cu HoloLens și ”realitatea amestecată”. Ne este prezentat un joc denumit ”Project X Ray”. Din câte se pare, HoloLens include un controller. Cel care face demonstrația se luptă cu roboți. ”Hologramele pot interacționa atât cu mediul înconjurător, cât și între ele”.

HoloLens

Kit-ul HoloLens pentru developeri va fi disponibil din primul trimestru al anului 2016 pentru 3.000 de dolari.

17:13 – Microsoft va lansa noi console Xbox

Diversele bundle-uri pe care Microsoft le va lansa vor include Fallout 4 sau FIFA 16, iar consolele vor avea 1TB pentru stocarea datelor.

17:10 – Introducere

110 milioane de dispozitive din toată lumea rulează Windows 10. De asemenea, vom avea parte de o nouă aplicație Instagram.

Odată cu lansarea Windows 10, cei de la Microsoft au introdus, în sfârșit, un sistem de operare care poate rula pe toate platformele. După ce și-a făcut apariția pe laptopuri, acesta va debuta astăzi și pe dispozitivele mobile, odată cu introducerea noilor telefoane din seria Lumia: 950 și 950 XL. Mai mult decât atât, compania din Redmond va publica, după cum susțin unii, și câteva informații în legătură cu dispozitivele care vor fi actualizate.

De asemenea, vom asista la lansarea oficială a tabletei Surface Pro 4 și a unei noi brățări pentru fitness. Microsoft probabil va furniza și câteva informații în legătură cu Windows 10 și popularitatea de care se bucură acesta.

Lumia 950 și 950 XL, primele vârfuri de gamă cu Windows 10

Lmia 950 și 950 XL vor fi primele telefoane de top care vor suporta Windows 10 Mobile. Lumia 950 ar urma să aibă un ecran de 5,2 inci cu o rezoluție QHD de 2.560 x 1.440 de pixeli, care va ascunde dedesubt un procesor Qualcomm Snapdragon 808, 3GB RAM, 32GB pentru stocarea datelor (alături de un slot pentru carduri microSD) și o baterie cu o capacitate de 3.000mAh.

De cealaltă parte, Microsoft Lumia 950 XL va avea un ecran mai mare, de 5,7 inci, care va suporta aceeași rezoluție QHD. Din punct de vedere al specificațiilor, singurele diferențe vor fi la capitolul procesor (acesta va avea un Snapdragon 810) și baterie (acumulatorul de pe Lumia 950 XL va avea o capacitate de 3.300mAh, cu 300mAh mai mare decât cea de pe modelul standard). Cât despre camera foto, ambele modele ar urma să beneficieze de senzori PureView de 20 de megapixeli pe față și de 5 megapixeli pe spate.

lumia 950

Continuum și Windows Hello vor fi două adiții importante. Continuum, pe de o parte, le va permite utilizatorilor să transforme dispozitivul mobil într-un PC, după cum scriu cei de la Verge. Continuum va funcționa wireless, sau cu ajutorul unui dock, aplicațiile de pe dispozitivul mobil putând fi afișate pe un ecran de dimensiuni mai mari. De cealaltă parte, Windows Hello le va permite utilizatorilor să se autentifice cu ajutorul unui sistem de recunoaștere a feței.

Lumia 950 și 950 XL ar putea beneficia și de câteva noi accesorii. Printre acestea s-ar putea număra un stylus și o nouă carcasă inteligentă cu un spațiu circular liber în mijloc, similară celei de pe Asus ZenFone 2.

Un Surface Pro 4 mai mare

Unul dintre cele mai așteptate anunțuri de la acest eveniment este noul Microsoft Surface Pro 4. Au trecut aproximativ 16 luni de la lansarea ultimului model, iar aceasta pare a fi perioada ideală pentru un nou anunț. Din păcate, nu au existat foarte multe leak-uri în legătură cu un astfel de dispozitiv. Microsoft, însă, a menționat în urmă cu ceva vreme că un urmaș al lui Surface Pro 3 ar funcționa cu accesoriile existente, ceea ce înseamnă că din punct de vedere al design-ului, s-ar putea să nu avem parte de mari schimbări.

surface3-4

Am putea avea de-a face cu un upgrade în ceea ce privește display-ul, fiind posibil ca noul ecran să suporte o rezoluție 4K. De asemenea, Surface Pen-ul ar putea fi îmbunătățit, din moment ce Microsoft a achiziționat tehnologia din spatele acestuia de la N-Trig în cursul acestui an. De această dată, compania din Redmond ar urma să implementeze un senzor pentru recunoașterea amprentelor în Type Cover-ul pe care l-ar putea prezenta odată cu noua tabletă.

Unul dintre cele mai interesante zvonuri menționează un laptop cu un ecran de 14 inci pregătit de Microsoft. Lista de specificații a acestuia ar putea include 16GB RAM și un hard de 1TB.

 

Microsoft Band 2

Deși Windows 10 și noile telefoane Lumia vor fi vedetele, Microsoft nu va uita nici de dispozitivele purtabile. Primul Microsoft Band nu s-a bucurat de un succes foarte mare, iar noul model ar putea veni cu un design îmbunătățit. Microsoft ar putea apela la materiale de o calitate mai bună, iar ecranul ar urma să fie curbat.

Microsoft Band 2

În urmă cu câteva zile am vorbit și de un kit pentru realitate virtuală pe care l-ar pregăti compania. Microsoft vrea să arate că este pregătită să concureze cu Google prin introducerea primul kit pentru realitate virtuală extrem de accesibil din punct de vedere financiar. Înainte de a plasa gadgetul în dreptul ochilor, utilizatorii vor fi nevoiți să introducă un dispozitiv Lumia. Din acest punct de vedere, Microsoft VR Kit se aseamănă extrem de mult cu Google Cardboard.

Microsoft încearcă să atragă dezvoltatori în cadrul unui eveniment în Rusia, pe care îi încurajează să vină cu propuneri pentru aplicații de realitate virtuală. Cei ale căror sugestii vor fi selecționate vor primi câte un Microsoft VR Kit.