Uzină Daimler la Sebeș: Cele mai noi Mercedes-uri vor avea o componentă românească

Daimler a anunțat, în cadrul unui eveniment oficial, că Star Assembly, subsidiara românească a companiei, va demara producția unei cutii de viteze automată cu nouă trepte, numită 9G-Tronic. 

Cutia 9G-Tronic este prima din lume pe segmentul premium dotat cu un convertor de cuplu hidrodinamic care asigură o eficiență sporită când vine vorba de consum. Mai exact, o mașină dotată cu astfel de cutie de viteze are un consum cu până la 6,5% mai mic. Această cutie a fost introdusă prima dată pe modelul E 350 BlueTEC, iar GLE Coupe (C292) a fost prima serie echipată încă de la început cu această cutie de viteze.

9G-Tronic este o componentă foarte importantă pentru viitorul Mercedes, având în vedere că aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal vor fi dotate cu ea. De aici și decizia Daimler de a deschide linia de producție în Sebeș.

Daimler Sebeș 9G-Tronic

Parteneriat de 15 ani

Orașul Sebeș nu a fost ales întâmplător. Daimler e prezentă în România din anul 2001, de când a inaugurat, în Cugir, societatea Star Transmission, care are, în prezent, peste 1800 de angajați și care produce roți dințate, arbori și alte componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcții. Tot în Cugir există și un centru de tehnologie, precum și un spațiu de instruire.

Filiala Star Assembly, responsabilă pentru producția de cutii de viteze 9G-Tronic, a fost înființată în 2013 și tot atunci a început și producția cutiei de viteze automate cu cinci trepte.

 

„Aceste locații, cu cele opt milioane de piese produse și vândute, și-au câștigat încrederea pe care o merită și asta ne-a determinat să investim aici ca să producem una dintre cele mai noi cutii de viteze”, a declarat Markus Schafer, membru al Consilului de administrație al Mercedes-Benz Cars. „Cutiile produse în Sebeș vor fi montate pe aproximativ 20 de modele Mercedes, care vor fi vândute în aproximativ 200 de țări de pe glob”, a mai declarat Schafer.

output_eEbkO4

Investiție de 300 de milioane de euro și noi locuri de muncă

Pentru a putea demara producția cutiei cu nouă trepte, filiala Daimler Star Assembly a trebuit dotată cu o nouă incintă de producție, cu o suprafață de zece ori mai mare decât cea a unui teren de fotbal. Asta a presupus o investiție de peste 300 de milioane de euro, dar a dus la crearea a peste 500 de noi locuri de muncă.

„Este un lucru extraordinar, pentru că vorbim despre un produs de înaltă tehnologie, pentru că vorbim despre noi locuri de muncă bine calificate. Guvernul României este dedicat ideii de reindustrializare a României. Pentru asta avem nevoie de forță de muncă calificată, vorbim despre dezvoltarea învățământului profesional, de participarea comunităților locale la asigurarea condițiilor necesare investitorilor străini”, a declarat Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Pe łângă locurile de muncă create, Daimler oferă și pregătire specializată sub forma unor cursuri speciale.

„Investiția și continuarea procesului de extindere în România demonstrează aprecierea față de angajamentul și know-how-ul deținut de către personalul nostru. Îmi face deosebită plăcere să fac parte, ca nou membru, din echipa de la Star Transmission și de la Star Assembly”, a afirmat Falk Pruscha, administrator în cadrul Star Transmission și Star Assembly.

Toate detaliile despre noile cutii de viteze pentru Mercedes care vor fi produse in Sebes: http://playtech.ro/2016/cele-mai-bune-modele-de-mercedes-vor-avea-o-componenta-romaneasca/

Posted by playtech.ro on Monday, 4 April 2016

Citește și:
Etichete: