Unele dintre cele mai mari site-uri de tehnologie din lume tocmai au intrat în faliment

Unele dintre cele mai mari site-uri de tehnologie din lume tocmai au intrat în faliment

Gawker Media deține unele dintre cele mai populare site-uri de tech din lume, pe lângă multe alte domenii de activitate. Din păcate, trustul tocmai a intrat în faliment.

Dacă petreceți o cantitate semnificativă de timp online, este aproape inevitabil să nu vă fi lovit de articole de pe Gizmodo, Jezebel, Deadsping, Jalopnik, Kotaku, Lifehacker, io9 și nu numai. Deși există materiale editoriale pe care le găsiți în același timp pe mai multe publicații online dintre cele menționate, în principiu, vorbim de entități separate care fac parte din același trust de presă. Partea tristă este că, viitorul tuturor acelor titluri tocmai a devenit incert.

În mod oficial, Gawker Media a început procedura de faliment și, cu toate că respectivele produse media erau destul de profitabile, problemele financiare aferent Gawker au forțat decizia radicală.

Totul a început cu un proces intentat de fostul luptător WWE, Hulk Hogan pe care îl cunoaștem cu toții. Respectivul individ a dat în judecată Gawker pentru defăimare în momentul în care un clip dintr-un sex tape cu el a ajuns pe site-urile companiei. Actul sexual cu Hulk Hogan în rolul principal a ajuns să-i coste foarte mult pe cei de la Gawker. Nivelul pagubelor suferite de fostul luptător a fost stabilit la 140 milioane de dolari și, pentru a face și mai grea viața publicațiilor, judecătorul a refuzat să aștepte plata compensațiilor după apelul la respectiva sentință.

Dacă nu era evident, suma respectivă de bani este fabuloasă, iar singurul mod în care Gawker o putea achita era inițierea procedurii de faliment. În acel context, legislația americană obligă statul să prea responsabilitatea parțială a datoriilor, după comercializarea tuturor proprietăților.

Implicat în proces a fost și Peter Thiel. Co-fondatorul PayPal nu este încântat de modul în care își desfășoară activitatea o parte dintre site-urile din grupul Gawker și a decis să finanțeze reprezentarea legală a lui Hulk Hogan în proces.

Aparent, au apărut deja câteva părți interesate de cumpărarea grupului Gawker, iar Ziff Davis responsabil de IGN este primul pe listă. Nu știm însă dacă achiziția se va confirma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo
Etichete: