Cel mai popular joc de mobil din toate timpurile: Pokemon Go

Cel mai popular joc de mobil din toate timpurile: Pokemon Go

Începe să devină imposibil să nu treacă o zi fără două sau trei știri despre Pokemon Go, iar aceasta este prima de azi.

Popularitatea Pokemon Go este revoluționară din foarte multe puncte de vedere, mai mult decât orice, demonstrând abilitatea unui dezvoltator de a reinventa pur și simplu gamingul pe mobil în 2016. Nu de alta, dar titlul este construit aproape exclusiv în jurul conceptului de realitate augmentată, o tehnologie care, deși nu este foarte nouă, cu siguranță nu a mai fost utilizată într-un joc de o asemenea anvergură. Rămâne să vedem modul în care se va dezvolta titlul în momentul în care va putea fi jucat de gameri din fiecare colț al mapamondului, dar perspectivele sunt foarte optimiste.

În cazul în care motivele de bucurie nu erau suficiente pentru Nintendo și dezvoltatorul Niantic, la respectiva listă se mai adaugă o altă performanță detaliată într-un raport recent al celor de la Survey Monkey. Momentan doar în Statele Unite, Pokemon Go este cel mai popular joc de mobil creat vreodată. Acesta depășește cu o cotă semnificativă numărul de jucători zilnici din Candy Crash Saga, care pierd ore din viață în combinația de realitate și univers virtual.

Până de curând, Candy Crush Saga depășise toate recordurile de popularitate, dar se pare că cei de la King.com vor fi nevoiți să-și reevalueze un pic modul în care vor dezvolta viitoare jocuri pentru smartphone-uri și tablete. Momentan, mai există o șansă pentru Candy Crush deoarece popularitatea sa nu a fost depășită la nivel global, doar în SUA. La scurt timp după ce Pokemon Go va putea fi jucat însă de către utilizatori din fiecare colț al mapamondului, e puțin probabil ca dominația King să mai continue prea mult. În perioada sa de glorie, Candy Crush Saga se mândrea cu o medie de 93 milioane de utilizatori zilnici, în timp ce Pokemon Go, pe o piață de 10 ori mai mică, are deja 21 de milioane de utilizatori zilnici.

În altă ordine de idei, procesul de propagare al Pokemon Go în Europa a reînceput în ultimele 24 de ore cu Germania, fiind probabil o chesiune de câteva zile până va putea fi jucat și de români.

pokemon-go-us-users-daily

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo