Cel mai bun pilot de drone a câștigat o avere în Dubai

Deși a fost privit cu o reticență destul de mare la nivel global, campionatul de pilotat drone se pare că a fost o manifestare foarte profitabilă pentru participanți.

E adevărat că este aproape imposibil să nu vă fi entuziasmat vreodată la interacțiunea cu o dronă. Aceste gadgeturi zburătoare sunt foarte atractive, iar din cauza faptului că transmit un flux video constant către pilotul de la sol, recrează într-un mod mult mai verosimil experiența de zbor decât un avion clasic de jucărie. Singura lor problemă este că a devenit din ce în ce mai complicat să dețineți una, deoarece trebuie să declarați la stat și aveți nevoie de aprobare pentru a vă juca cu ea.

Chiar și în aceste condiții, numărul celor care vor face investiții semnificative în acest domeniu va crește cu siguranță, după ce s-a anunțat câștigătorul primului campionat de pilotat drone. Desfășurat în ultimele zile în Dubai, World Drone Prix s-a încheiat cu victoria unui adolescent de doar 15 ani.

Luke Bannister a învins un număr de peste 150 de echipe participante din întreaga lume pentru a se duce acasă cu premiul cel mare de 250.000 de dolari. Chiar și dacă nu ați fi ieșit câștigător în competiție, numărul total al premiilor a fost semnificativ, iar șansele de a câștiga o părticică din milionul de dolari pus la bătăie e foarte mare.

Au mai ajuns pe podium și cei de la Dubai Dronetek, o echipă favorită considerată de foarte mulți participanți ca fiind învingătoare competiției încă înainte de prima probă. Se pare însă că David l-a învins pe Goliat și în materie de pilotat drone, iar cu cei de 250.000 de dolari Luke Bannister va avea un buget suficient de mare pentru a-și cumpăra o nouă dronă până la următorul concurs.

Apropo de competiții, dacă vreți și voi să vă încercați norocul în acest domeniu, campionatul Drone Worlds se va desfășura în luna octombrie a acestui an în Hawaii, iar premiul cel mare va fi de 200.000 de dolari.

09:33 14.03.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video