Această dronă militară este o adevărată ”ambulanță aeriană”

Această dronă militară este o adevărată ”ambulanță aeriană”
12:53 12.03.2016

Numită AirMule, sau ”Măgarul Aerului”, acestă drona militară poate căra aproape cinci oameni, sau echipamente ce cântăresc 500kg, pe câmpul de luptă.

Arătând ca un aparat scos dintr-un film SF, noua dronă a armatei israeliene este menită să care echipamente militare ce cântăresc jumătate de tonă și la nevoie soldați răniți. Scopul acesteia este să poată ajunge acolo unde elicopterele și alte mijloace de transport convenționale nu ajung.

Dezvoltată de compania israeliană Urban Aeronautics, AirMule este o dronă autonomă, ce poate efectua manevrele de zbor, decolare și aterizare de una singură fără nicio intervenție din partea unui operator. Viteza maximă a aparatului zburător este de 180km/h.

Într-un interviu oferit celor de la BBC, Rafi Yoel, reprezentantul Urban Aerodinamics a spus că: ”sunt multe situații în care nu poți trimite un elicopter –  de exemplu, în mijlocul unui schimb de focuri atunci când vrei să evacuezi oameni de pe o stradă, sau un acoperiș strâmt. Eventual, vor exista aplicații pentru acest aparat și în mediul civil atunci când se dorește salvarea de oameni izolați în zonele unde a avut loc un dezastru natural.”

Din păcate, acest aparat are o limită de zbor doar 49 km, în timp ce elicopterele au o autonomie mult mai mare. Chiar și așa, design-ul dronei este extrem de eficient în condiții de vânt dificile, chiar mai mult decât elicopterele, fapt care ar putea să facă din AirMule o soluție de evacuare preferată atunci când nevoia o cere.