Cel mai atrăgător MacBook tocmai a devenit mai rapid

Cel mai atrăgător MacBook tocmai a devenit mai rapid

După ce au reușit să facă valuri anul trecut cu lansarea unui MacBook incredibil de subțire și absurd de ușor, cei de la Apple au decis acum să-l facă un pic mai sprinten.

Timp de foarte mulți ani, un MacBook Air a fost cel mai compact sistem portabil al companiei. Odată cu lansarea MacBook-ului de 12 inci de anul trecut, deținătorul titlului de ,,cel mai ușor și subțire” în cadrul Apple s-a schimbat. Din păcate, același sistem venea la pachet cu compromisuri semnificative în ceea ce privește performanța, chiar dacă prețul este în continuare unul foarte generos.

În urma unor săptămâni de reduceri la MacBook, Apple a anunțat astăzi o versiune îmbunătățită a respectivei familii de sisteme, la același preț. Pe lângă procesoare mai puternice, vorbim de introducerea unei noi culori pentru carcasă – rose gold și a unei baterii mai puternice.

În funcție de configurația pe care vreți să o achiziționați, un MacBook folosește un procesor Intel Core M tactat la 1,1 sau 1,3 GHz. Frecvența de lucru a memoriei RAM integrată în placa de bază a noilor Mac-uri este acum de 1866MHz. În plus, cipul grafic a fost actualizat, iar noul Intel 515 este cu aproximativ 25% mai sprinten când vine vorba de procesare video.

O baterie mai bună se reflectă într-o autonomie sporită, iar noile MacBook-uri anunțate astăzi ar trebui să reziste fără probleme 10 ore departe de priză pentru browsing și 11 ore pentru redare de conținut multimedia. Aceste valori sunt cu o oră mai mari decât în cazul MacBook-ului de acum un an.

Un MacBook cu un procesor Intel Core M tactat la 1,1GHz, 8GB RAM și un SSD de 256GB are în continuare un preț de 1300 dolari. Pentru 300 de dolari în plus, câștigați un SSD de 513GB și un procesor Intel Core M la 1,2GHz. Opțional, pentru un cost suplimentar, puteți sări la un Intel Core M7 la 1,3 GHz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: