09 mart. 2016 | 17:29

Află când spune Apple că ți-a ”expirat” MacBook-ul

ACTUALITATE
Află când spune Apple că ți-a ”expirat” MacBook-ul

În fiecare an, cei de la Apple anunță încetarea oferirii de suport pentru o serie de produse din portofoliu, iar anul acesta a fost vorba de o serie stufoasă de MacBook-uri.

Deși, în medie, MacBook-urile au o durată de viață mai mare decât un PC, iar Apple vă oferă upgrade-uri gratuite la noile sisteme de operare, se pare că aceeași companie vă obligă la un moment dat să faceți upgrade. Nu de alta, dar în momentul în care mergeți la service și vi se spune că nu se ma găsesc piese pentru sistemul vostru, ar trebui să vă gândiți serios la investiția într-un nou model.

De această dată, afectate sunt MacBook Pro-urile de 15 și 17 inci din mid 2010, ce au fost declarate ca învechite și sistemele Xserve din 2009. Cu alte cuvinte, după șase ani de utilizare, Apple a stabilit că Mac-ul vostru trebuie scos din uz. ,,Produsele demodate sunt cele care nu s-au mai produs de mai mult de 6 ani. Apple a încetat să mai ofere servicii de service pe partea de hardware pentru produsele învechite fără excepție. Cei care fac service nu mai pot comanda piese pentru astfel de produse.

Merită reținut că deși această situție descrisă mai sus afetează posesorii de Mac-uri de pe întregul mapamond, există o excepție de la regulă. În SUA și Turcia, din motive necunoscute, aceleași sisteme au câștigat statutul de produse vintage. Diferența dintre ,,vintage” și ,,obsolete” sau demodat, deși nu e foarte evidentă, se reflectă în posibilitatea de a vă repara sistemul, în cazul unei eventual probleme, la un service autorizat Apple, cu condiția să vă aflați în SUA sau Turcia.

Aproape de fiecare dată, astfel de anunțuri de încetare a oferirii de support sunt însoțite de lansarea unor noi modele actualizate. Ca urmare, în maxim câteva săptămâni, ar trebui să vedeți ce MacBook-uri vor fi la modă în 2016.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele