Ce poți face pentru a crește autonomia bateriei pe telefon? Dezinstalează Facebook

Ce poți face pentru a crește autonomia bateriei pe telefon? Dezinstalează Facebook

Aplicația mobilă Facebook a celor de la Facebook ar avea un impact negativ asupra performanțelor dispozitivelor mobile.

Facebook a avut probleme importante cu aplicația sa pentru Android în trecut. Nu de puține ori, persoanele care utilizau sistemul de operare al celor de la Google s-au plâns de probleme legate de performanțe, fapt care i-a determinat pe unii să renunțe complet la aplicația. Unul dintre aceștia este chiar un jurnalist din cadrul Android Central. Odată ce a dezinstalat aplicația, jurnalistul a observat o îmbunătățire a performanțelor. Însă probabil și mai important este faptul că versiunea mobilă a site-ului oferă o experiența la fel de bună ca aplicația.

Pe baza acestora informații, după cum scrie Samuel Gibbs, de la Guardian, un utilizator de Reddit a efectuat un test pe un LG G4. Conform rezultatelor sale, cu Facebook și Messenger dezinstalate, celelalte aplicații au pornit cu 15% mai rapid. Asta l-a determinat și pe Gibbs să efectueze teste pe propriul Nexus 6P. În mod surprinzător, jurnalistul a observat că, la finalul zilei, telefonul său avea cu 20% mai multă baterie după ce a eliminat Facebook.

Desigur, Facebook și Messenger nu sunt singurele aplicații care cauzează astfel de probleme. Chiar și așa, îmbunătățiri cu 15% a performanțelor și cu 20% a autonomiei bateriei, doar prin eliminarea celor doua aplicații, ar trebui să le dea de gândit oficialilor din cadrul companiei.

Citește și:
Etichete: