29 ian. 2016 | 11:54

Cât a plătit Google pentru domeniul Google.com după ce l-a pierdut

ACTUALITATE
Cât a plătit Google pentru domeniul Google.com după ce l-a pierdut

În luna octombrie a anului trecut, cei de la Google, pentru câteva minute, nu s-au mai aflat în posesia domeniului Google.com. În mod evident, nu a durat mult până când un internaut întreprinzător l-a cumpărat.

Din cauza unei greșeli interne a Google, oficialii companiei americane nu și-au mai pus problema să reînnoiască achiziția celui mai popular domeniu de pe mapamond. Pentru că cineva s-a decis să profite de respectiva eroare, în scurt timp, a intrat în posesia www.google.com.

Sanmay Ved este numele persoanei care, pentru câteva minute în octombrie, a fost gazda domeniului Google. În mod evident, nu a durat foate mult până când situația a fost remediată, dar oficialii gigantului din Mountain View au considerat că ar fi un gest de bun simț din partea lor să-l răsplătească pe Sanmany, mai ales că acest din urmă ar fi putut să le face probleme foarte mari dacă ar fi decis să țină în posesia sa un pic mai mult respectivul domeniu.

La scurt timp după eveniment, Sanmay Ved a fost răsplătit de Google cu o sumă de bani ce a rămas un mister, până la această oră. Singurul lucru pe care respectivul l-a afirmat era atunci că valoarea a depășit pragul psihologic de 10.000 de dolari. Suma inițială a fost de 6006,13 dolari, o valoare menită să înfățișeze într-un mod amuzant cuvântul Google. Suma a fost dublată când oficialii companiei au aflat că valoarea inițială a fost donată către Art of Living India Foundation.

Conform unei analize publicate recent de Business Insider, se pare că cei de la Google au mai încercat să fie spirituali cu valorile plătite și în trecut. În 2015, Alphabet, compania care deține Google, a cumpărat înapoi acțiuni în valoare de 5.099.019.513,59 dolari. Această valoare este radical din 26, numărul de litere din alfabet, înmulțită cu un miliard. Pentru patentele Nortel puse la vânzare în 2011, Google a oferit 3,14159 miliarde de dolari, valoarea numărului Pi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele